Uhapšena službenica PIO fonda koja je isplaćivala penzije preminulima

Uhapšena službenica PIO fonda koja je isplaćivala penzije preminulima

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su V. M. službenicu u PIO fondu - Filijala Bačka Palanka zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila produženo krivično delo pronevere.

Sumnja se da je V. M. od 2005. do 2018. godine, pomoću šifri za pristup sistemu PIO fonda vršila isplatu penzija preminulim osobama i licima kojima je penzija prestala po drugom osnovu. Osumnjičena je uplaćivala sredstva na račune koje je otvarala na ime rođaka i prijatelja, a zatim je taj novac podizala platnim karticama na bankomatima.

Na ovaj način, V. M. je prisvojila novac u iznos od 23.144.945 dinara.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu, biće privedena Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • mala iz čoška

  pre 1222 dana i 3 sata

  .... pitam se, kako je moguće da otvori račun u banci za rođake/prijatelje a ja (uz ovlašćenje) ne mogu da podignem sredstva sa računa mojih roditelja - već moraju svaka tri meseca da dokazuju da su živi!?!

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Mučenik

  pre 1219 dana i 18 sati

  SVI SE OKOMILI NA PENZIONERE!

  Radnica PIO fonda u Bačkoj Palanci,Vidanka M. proneverila više od 23 miliona dinara, koja je navodno trajala čak 13 godina. Kako je tek sada otkrivena ova pronevera, a koliko još nisu obelodanjene, opravdanje treba tražiti u popunu PIO od otetih penzija (800 miliona evra) i koga briga o malverzacijama u PIO, kada penzionere vlast smatra nižom klasom i teret društva. Vučić ovo u vezi malverzacijama ne zna, a zna da otima penzije, da ih povećava imaginarno do besvesti, a realno smanjuje. E, to je ta humanitarnost prema penzionerima.Vođa mora da zna, jeste penzioneri umiru (oko 80.000 godišnje) ipak ih ima dosta, neće moći da se njih otarasi, prvo. Drugo, kada uništi penzionere, ko će glasati za njega i njegovoj kamarili? Nekad su naši penzioneri kupovali hleb i mleko, a danas mogu da biraju...

  Oceni komentar:
  0
  1