Uhapšeni novosadski privatnik je Petko Bobar, sumnja se na mahinacije u biznisu sa Srbijagasom

Uhapšeni novosadski privatnik je Petko Bobar, sumnja se na mahinacije u biznisu sa Srbijagasom

Vlasnik kompanije Bobar Beška i jedan od najbližih saradnika Dušana Bajatovića direktora Srbijagasa, Petko Bobar, uhapšen je u utorak zajedno sa svojim sinom Vladom i Novosađankom J.M. (54).

Odeljenje za borbu protiv korupcije MUP-a koje je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu vodilo ovu istragu, sumnjiči ih da su zloupotrebom položaja oštetili "Srbijagas" za 22,8 miliona dinara, piše Danas.rs.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, J.M. se tereti da je, kao odgovorno lice u "Srbijagasu", sačinila zapisnik o radovima koji su navodno neophodni za kompletno renoviranje poslovnog objekta ovog preduzeća.

Na osnovu tog zapisnika, zaključen je aneks ugovora između "Srbijagasa" i novosadske građevinske firme o izradi nove fasade, te je tako dogovoren fiktivni posao, iako je već 2019. godine urađen i plaćen.

Na taj način dva puta je naplaćen isti posao, te je pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 22.797.600 dinara.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Advokat Ivan Ninić kaže da Danas da je novosadski privrednik Bobar, zapravo desna ruka Bajatovića, njegov odani igrač u privatnom sektoru. To se jasno vidi samo iz poslova gasifikacije Srbije, koju sprovodi Srbijagas, a gde je Bobar više od decenije jedan od glavnih izvođača ovih radova.

Poslove gasifikacije kako kaže, najčešće dobijaju kao strateški partneri, bez javne nabavke.

Nisam iznenađen hapšenjem, može se reći da je očekivano. Ono što je čudno je što im se na teret stavlja ovako mali iznos, on je beznačajan u odnosu na promet između Bobara i Srbijagasa, ali dobro, krivično delo je krivično delo. Verujem da će se ova istraga nastaviti i da će ona obuhvatiti i druge ugovore sa Bobarom ali i svim drugim izvođačima i podizvođačima radova. Bilo bi dobro proveriti datume kada su se te malverzacije dešavale i da li mogu da se dovedu u vezu sa izborima. Od tog novca se kupuju glasovi i od tog novca Socijalistička partija Srbije živi u Vojvodini – rekao je on.

To je kako dodaje, čitava hobotnica firmi koje učestvuju u gasifikaciji, najlojalniji i najodaniji Bajatovićevi saradnici, koji nemaju nikakvu konkurenciju u ovom poslu.

Ostatak teksta možete pogledati preko ovog linka.

Oceni vest:
14
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sa kim je krao?

  pre 561 dan i 16 sati

  Ima li kakve partijske pripadnosti uhapšenih kriminalaca?
  Ja to vidim kao informaciju od javnog značaja.

  Oceni komentar:
  2
  15
 • Cupika

  pre 561 dan i 14 sati

  Ode gazda direktoru parkin servisa, Gde li ce fudbalerko sada? SPS puca po svim savovima u gradu.

  Oceni komentar:
  2
  10
 • Dusan

  pre 559 dana i 19 sati

  Ima li tu i bajatoviceve ,aktivnosti, nemoguce da zajedno jedu i piju a da nisu delili

  Oceni komentar:
  1
  4
 • tina

  pre 559 dana i 15 sati

  Sok, neverica :o

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Naprdnjacka Smrdija

  pre 559 dana i 13 sati

  Sve sama postenjacina…

  Oceni komentar:
  0
  2