"Ujedinjeni protiv kovida" pozvali građane da u ponoć 31. decembra izađu na prozore svojih domova

"Ujedinjeni protiv kovida" pozvali građane da u ponoć 31. decembra izađu na prozore svojih domova

"Ujedinjeni protiv kovida" (UPK) uputili su građanima otvoreno pismo u kojem su apelovali na njih da novogodišnje praznike proslave kod kuće, a da u ponoć 31. decembra "budu na svojim prozorima" i pokažu "koliko nas ima društveno odgovornih".

Članovi ovog udruženja su u pismu pozvali građane Srbije da u narednim danima daju sebi oduška kako bi se sačuvali od opasnog trovanja "kojem smo izloženi zagađenim vazduhom i zagađenom istinom" i predložili nekoliko mera prevencije "za očuvanje zdravog razuma".

Isključite televizor ili makar ograničite informacije koje dobijate na kanalima sa nacionalnom frekvencijom i time dokazite sebi da ne pristajete da živite u laži. U vreme drugog dnevnika RTS-a blagotvorno je izaći na prozore, slušati muziku, razgovarati sa komšijama itd. Budite kreativni dajte sebi oduška – naveli su UPK i dodali:

– U ponoć 31. decembra takođe budite na svojim prozorima, pokažite da ste kod kuće, da zajedno proslavimo Novu godinu i pokažemo koliko nas ima društveno odgovornih i da nam pokažete koliko vas ima koji cenite medicinske radnike i obolele koji tu noć ne provode sa svojim porodicama.

Ove mere, kako su poručili, treba da posluže da se što manje građana razboli, kako bi bilo manje umrlih i kako bi lekari imali manje posla.

Molimo vas da pokažete svima nama koji ćemo i tih dana i tih noći raditi u bolnicima, spašavajući živote drugih dok rizikujemo svoje, da nas poštujete. Pozivamo vas da se prebrojimo. Prebrojimo na one koji će tokom novogodišnjih praznika slaviti u svom domu u najužem krugu porodice i one koji će slaviti u rasprodatim restoranima i iznajmljenim stanovima. Ta noć će pokazati koliko je nas i koliko je njih, nakon čega će biti jasnije da li u ovoj zemlji ima smisla živeti na ovaj naš ili onaj njihov način. Sasvim smo svesni da će ovi drugi dobrim delom potom doći da traže pomoć od nas – zaključili su Ujedinjeni protiv kovida, a prenosi N1.


Pismo medicinskom delu kriznog štaba: Koriste vas kao štit

UPK su u otvorenom pismu pozvali lekare u Kriznom štabu da budu svesni da "nikakve privredne komore, nikakvi zamenici gradonačelnika, nikakvi ministri i nikakvi kompromisi ne mogu biti iznad javnog zdravlja".

Koriste vas kao štit i prebacuju vam odgovornost dok vas ujedno hvale i kupuju. Vi to vidite, barem neki od vas. Vaše ćutanje je sramota naše profesije i ostaće zauvek kao takvo. U zakletvi koju smo dali Hipokratu stoji "Najvažnija će mi biti briga – zdravlje moga pacijenata. Ni pod pretnjom neću dozvoliti da se iskoriste moja medicinska znanja suprotna zakonima humanosti" – ističe se u pismu.

U pismu se ističe da je preminulo više od 50 lekara i da je sve više svedočenja da su se pre pojave simptoma žalili da su preumorni, neispavani i slomljeni i da se zbog toga mora učiniti sve da svaki lekar u crvenoj zoni ima što manje posla u predstojećem periodu.

– Sasvim je očigledno da će nas ova epidemija mrcvariti i sledeće godine, za razliku od razvijenog sveta, a mi smo na ivici snage i na ivici razuma – navodi se u saopštenju UPK.

Oceni vest:
8
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Deda Wrangler

  pre 556 dana i 23 sata

  Ništa to neće pomoći.
  U januaru, desiće se sledeće:
  1. Veliki valutni potres, nakon 12-og januara.
  2. Politički potresi i sukobi u svetu, protesti naroda na ulicama koji će se indukovano preneti na većinu zemalja u svetu.
  3. Do kraja januara, mnoge vlade će biti oborene. Čisto sumnjam da će amerika imati regularnu vlast nakon 20-og januara.
  4. Što se tiče naše vlasti, neki će stradati, neki biti smenjeni a neki će se sami povući.
  Kakva će nam biti iduća godina, pokazaće sam januar.
  Potrebna će nam biti maksimalna suzdržljivost, ali što se tiče Policije i ostalih policija neka se spreme ne samo na terenske sate, već i na prekovremene sate.
  Nemam jasnu sliku, samo znam da će biti veoma gadno.

  Oceni komentar:
  0
  1