Ukinut železnički saobraćaj Novi Sad - Zrenjanin nedugo nakon ponovnog pokretanja

Ukinut železnički saobraćaj Novi Sad - Zrenjanin nedugo nakon ponovnog pokretanja

Putnički železnički saobraćaj između Zrenjanina i Novog Sada i Beograda obustavljen je - potvrđeno je "Novostima" na Železničkoj stanici u Zrenjaninu. Ovi putni pravci od minulog vikenda izbačeni su iz voznog reda "Železnica Srbije".

Od zrenjaninskih železničara novinari nisu  uspeli da saznaju razlog obustave putničkog saobraćaja na pomenutim deonicama, a takođe ni zvanični odgovor nadležnih iz "Železnica Srbije". Nezvanično se saznaje da je do ukidanja došlo zbog rasterećenja pruge. Odnosno, pravljenja prostora za teretne kompozicije, koje se preusmeravaju kroz Banat i Bačku, a zbog zatvaranja i rekonstrukcije pruge Beograd - Novi Sad.

Zaustavljanje vozova u gradu na Begeju stvoriće velike probleme učenicima ovdašnjih srednjih škola koji putuju iz okolnih sela Lukićeva, Orlovata, Tomaševca i Perleza, ali i Uzdina i Kovačice. Zbog poteza "Železnica Srbije", njihove đačke karte više ne važe, mada su ih regresirale lokalne samouprave.

Zanimljivo je da je, posle sedam godina obustave, a nakon rekonstrukcije pruge u dužini od 80 kilometara, 25. oktobra 2018. godine ponovo uspostavljen železnički saobraćaj između Zrenjanina i Novog Sada.
Uvedeni su novi, klimatizovani dizel-motorni vozovi, nabavljeni iz ruskog kredita. Ali obnova putničkog saobraćaja nije donela olakšanje, jer je putovanje do Novog Sada trajalo dugo - brzi voz išao je tri sata i 38 minuta do ovog grada. Ali, eto, prekinut je posle nešto više od tri meseca. Zrenjaninci se samo nadaju da neće dugo čekati na ponovno otvaranje ove pruge za putnički saobraćaj.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Vreme u Srbiji sahrane servisne informacije novi sad gradsko groblje policija Elektrodistribucija Novi Sad elektrovojvodina bez vode JKP Vodovod i kanalizacija RHMZ Vreme u Novom Sadu isključenje vode novosađani bez struje bebe novorođenčad vremenska prognoza novi sad javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište jkp lisje raspored sahrana novi sad servisne informacije štrand Republički hidrometeorološki zavod Futog betanija isključenja struje Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo sremska kamenica