Ukinuta obustava plovidbe Savom i delovima Dunava

Ukinuta obustava plovidbe Savom i delovima Dunava

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture danas je, preko preko lučkih kapetanija u Bezdanu, Apatinu i Novom Sadu, ukinulo obustavu plovidbe na Dunavu od Bezdana do Sremske Kamenice.

Ministarstvo je, takođe, preko lučkih kapetanija u Beogradu i Sremskoj Mitrovici, ukinulo obustavu plovidbe na Savi, kao na delu Dunava od Luke Beograd do Ušća.

Kako se navodi u saopštenju, plovidba na tim potezima se ponovo uspostavlja zbog poboljšanja hidrometeoroloških uslova i stanja sa ledom.

Dva mađarska ledolomca, "Jektoro VI" i "Jektoro XI", uspešno su rešili problem s ledom kod Dalja, te je danas u 9 sati puštena plovidba od Bezdana do Sremske Kamenice.

Dva dodatna mađarska ledolomca "Sečenji" i "Jektoro 7" trenutno probijaju koridor kroz ledeni čep koji je formiran od Surduka do Pupinovog mosta, kako bi u potpunosti rešili problem sa pojavom ledostaja koji postoji od Surduka do Novog Sada.

Na Dunavu trenutno ledolomac "Greben" deluje u zoni od Smedereva do Velikog Gradišta.

Brod "Bor" je 31. januara aktiviran na lomljenju leda od Đerdapa 1 do Ušća reke Nere kod Rama.

Ledostaj je trenutno formiran na sektoru Dunava od Smedereva do Kostolca, kao na sektoru nizvodno od Donjeg Milanovca do Đerdapa 1, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo podseća da je na Tisi 5. januara obustavljena plovidba od brane na Tisi do granice sa Mađarskom. Plovidba je obustavljena zbog ledostaja koji pokriva do 90 odsto plovnog puta, u svim krivinama, plovidbenim otvorima mostova i uskim grlima plovnog puta na ovom sektoru.

Na kanalima hidro sistema DTD je, zbog ledostaja, obustavljena plovidba 6. januara.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana i ispraćaja isključenje vode novorođenčad sahrane novi sad betanija novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo MUP Dom zdravlja bebe policija JKP Vodovod i kanalizacija horoskopski znaci isključenja struje Dom zdravlja Novi Sad bez grejanja astrologija isključenje grejanja bez vode Isključenje struje jkp lisje servisne informacije novi sad Republički hidrometeorološki zavod bez struje novosađani srpska pravoslavna crkva dnevni horoskop raspored sahrana novi sad jkp novosadska toplana horoskop