Uključite se: Za biblioteku na Oficircu skupljeno samo 40 knjiga

Uključite se: Za biblioteku na Oficircu skupljeno samo 40 knjiga

Na Oficirskoj plaži biće formiran kutak sa knjigama, koje će besplatno moći da pozajmljuju svi posetioci. Novosađani koji žele da pomognu i učestvuju u ovoj akciji, knjige mogu da donesu u knjižaru “Nublu” u Ulici Žarka Zrenjanina.

Akciju pravljenja biblioteke na Oficircu inicirali su novosadski fotoreporter Slobodan Šušnjević, koji je samostalno pokrenuo više sličnih akcija, Studentska unija, “Ofis Beach Bar” i  Udruženje "Novi Sad ima srce".

- Ideja je da se formira kutak sa knjigama, gde bi posetioci mogli besplatno da pozajme knjigu dok uživaju na plaži. Unija studentskih organizacija UNS će svoj poseban doprinos dati kroz kutak ’’Društeni aktivizam’’ za koji će donirati priručnike i vodiče kojima raspolaže. Za sada je prikupljeno 40 knjiga, a imamo i od prijatelja još neke da sakupimo. Potrebna nam je lagana literatura, ništa previše teško i dugačko. Čekamo da se broj knjiga poveća na minimum 70 kako bi mogli da otvorimo taj kutak. Sa Beach Barom je dogovoreno da kod njih budu police sa knjigama, ali oni prvo čekaju da vide koliko ćemo sakupiti kako bi počeli da ih prave - kaže Jovica Vukša iz Udruženja "Novi Sad ima srce" .

On je apelovao na građane da ostave po dve, tri polovne knjige kako bi se ovaj projekat sproveo u delo.

- Naša je samo ideja, a za realizaciju moraju građani da se pobrinu. Dve tri knjige nije mnogo po osobi. Mi nemamo finansijskih sredstava da pokupujemo svu potrebnu literaturu za kutak, tako da Novosađani trebaju da se aktiviraju. Za sada nije prevelik odziv, nadamo se da će se povećati kako bi ovaj kutak zaživeo još u ovoj sezoni - kaže Vukša za portal mojnovisad.com.

Knjige bi bile obezbeđene, noću bi se zaključavale. Ideja je da se te knjige ponude ljudima dok je sezona, a van sezone knjige bi se sačuvale na sigurnom do sledeće godine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan