"Ukusi Vojvodine" po treći put u Limanskom parku 7. i 8. septembra

"Ukusi Vojvodine" po treći put u Limanskom parku 7. i 8. septembra

Gastronomski praznik sa puno kvalitetne zabave i bogatom ponudom hrane i pića – festival "Ukusi Vojvodine" biće održan 7. i 8. septembra u Limanskom parku u Novom Sadu.

Na trećem festivalu "Ukusi Vojvodine" predstaviće se oko 100 izlagača, proizvođača hrane i pića, malih gazdinstava i restorana tradicionalne kuhinje. Gosti će moći da se uvere u kvalitet njihove ponude, koja je u najvećem delu osobena baš za ovo podneblje. Ljuti kulen, sirevi sa orasima i bosiljkom, specifični oblici testenina, nasuvo sa krompirom i kupusom, supa od morke, sušeni proizvodi od mangulice, rezanci s makom i kitnikez, samo su deo bogatog gastronomskog menija.Bogatstvo Vojvodine u oblasti hrane i pića je izuzetno, ali i nedovoljno iskorišćeno. Gastronomski i vinski turizam u svetu su u ekspanziji, mi želimo da i Vojvodina iskoristi svoje kapacitete, a posebno želimo da podržimo male proizvođače da svoju ponudu razviju,  učine je prepoznatljivom, i da se pred gostima koji dođu u Vojvodinu, bilo da su domaći ili strani, nađe izbor autentične, domaće i izuzetno kvalitetne hrane i pića – kaže Nataša Budisavljević Radišić, predsednik udruženja Interfest, organizatora Festivala. 

Dvodnevni festival "Ukusi Vojvodine" i ove godine nudi zabavni program u kome će svaka generacija posetilaca pronaći nešto za sebe. Za prave gastronome organizovane su besplatne radionice o hrani i piću, dobru atmosferu prave najbolji tamburaški i džez orkestri iz Vojvodine, dok će za dečju pažnju biti organizovani kvizovi i zabavne igre na otvorenom.


Vojvodina je simbol plodne zemlje i organske hrane. Smatramo da, kada tradicionalnom receptu i domaćinskom odnosu dodamo i kvalitet koji donose tehnološke inovacije, dobijamo proizvod sa kojim možemo da konkurišemo na svim tržištima. To je princip kog se pridržavamo u "Neoplanti" i koji želimo da podržimo na Ukusima Vojvodine – kaže marketing menadžer Zora Kovačević iz mesne industrije "Neoplanta", koja je partner ovogodišnjih "Ukusa Vojvodine". 

Deo „Ukusa Vojvodine“ po tradiciji je i međunarodno kulinarsko takmičenje "Vojvodina Culinary Cup". Vrhunski majstori nadmetaće se u nekoliko kategorija, a međunarodni žiri proglasiće najbolje među njima. Očekuje se više od stotinu kuvara iz Srbije i sveta.Treći gastronomski festival "Ukusi Vojvodine" održava se na prepoznatljivoj lokaciji, na tri hektara Limanskog parka, gde se u lepotu zelenila i prirode uklapaju i pažljivo dizajnirani štandovi, stolovi i drugi mobiljar festivala. Ulaz na Festival je slobodan, a posetioci mogu da na licu mesta kupe vaučere za degustaciju vojvođanskih specijaliteta. 

Za Festival vlada veliko interesovanje proizvođača i takmičara, a svi koji žele da se prijave kao izlagači mogu to da urade najkasnije do 20. avgusta.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mick

  pre 1186 dana i 17 sati

  Dokle ce se maltretirati stanovnistvo limana, muzika, galama, sa stranda, splavova, limanskog parka?!! Dosta bre vise, zabavljajte se malo i na drugim mestima, novom naselju

  Oceni komentar:
  0
  1