Ulica Novosadskog sajma dobija dva nova semafora

Ulica Novosadskog sajma dobija dva nova semafora

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije obaveštava javnost da će u narednih nekoliko dana, u zavisnosti od vremenskih prilika, početi radovi na izgradnji dva nova semafora u Ulici Novosadskog sajma i to na raskrsnici sa ulicom Mičurinovom i na raskrsnici sa ulicom Bore Prodanovića.

Opravdana potreba za semaforizovanjem ove dve raskrsnice ogleda se u podizanju nivoa bezbednosti u saobraćaju, pre svega bezbednosti pešaka i biciklista, čiji su tokovi na ovim lokacijama veoma intenzivni, s obzirom na to da se u neposrednoj blizini nalazi škola, hotel i sajam.

Ukupna vrednost ove investicije iznosi 13,5 miliona dinara, izvođač radova je "Invest-inženjering" iz Novog Sada, a rok za završetak je 120 kalendarskih dana.

Zbog radova na izgradnji semafora, uvedena je privremena izmena režima saobraćaja u Ulici Novosadskog sajma, koja je na snazi od 4. novembra 2019. godine do 3. marta 2020. godine. Tokom izvođenja radova saobraćaj neće biti u prekidu i u svakom trenutku će biti prohodna jedna saobraćajna traka po smeru.

– Ovom prilikom apelujemo na vozače da, kada radovi počnu, dodatno povećaju opreznost na ovom putnom pravcu i obrate pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju – poručuju iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije  

Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan