Ulica u Veterniku dobija pešačku stazu

Ulica u Veterniku dobija pešačku stazu

JP Zavod za izgradnju grada u ponedeljak, 23. Novembra, počinje radove na izgradnji pešačke staze u Ulici Nova 1 u Veterniku. Pešačka staza predviđena je sa neparne, odnosno leve strane ulice, gledano iz pravca Novosadskog puta i biće širine 1, 60m, sa obostranim bankinama od 0, 50m.

Buduća pešačka staza nadovezuje se na već postojeću koja se prostire u delu od Novosadskog puta do Ulice Nova 78 i gradi se sve do kraja ulice, do nasipa, u ukupnoj dužini od 1381m. Iako je vođeno računa o tome da se pešačka staza maksimalno uklopi u postojeće stanje, prilikom izvođenja radova neophodno je uklanjanje pojedinih ograda koje ulaze u regulaciju, kao i sečenje drveća koje je na trasi buduće staze. Za potrebe bezbednog kretanja slepih i slabovidih lica, duž pešačke staze predviđene su ploče vodilje, a na prelazima ploče upozorenja.

Ulica Nova 1, širine 6m, proteže se od Novosadskog puta pa sve do nasipa i jedne od najvećih šljunkara na Dunavu. To uzrokuje da se ovom ulicom, pored putničkog, odvija i intenzivan teretni saobraćaj. Kako je u postojećem profilu ulice izgrađen samo kolovoz, kojim se odvija kompletan saobraćaj, kretanje pešaka i biciklista predstavlja veliki problem sa aspekta bezbednosti. Izgradnjom pešačke staze u znatnoj meri doprineće se povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Izvođač radova na izgradnji pešačke staze je DOO „Put - invest“ iz Sremske Kamenice, rok za završetak je 160 kalendarskih dana, dok je ugovorena vrednost ove investicije oko 11 miliona dinara.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan