Ulice očima taksista: Talasi na asfaltu, umesto na semaforu!

Ulice očima taksista: Talasi na asfaltu, umesto na semaforu!

Štrosmajerova, Lukijana Mušickog i Dositejeva ulica, prema rečima taksista, jedne su od najgorih u Novom Sadu kada je reč o rupama na kolovozu. Na ovaj spisak dodaju i Svetojovansku, Vuka Karadžića, Đorđa Jovanovića, Save Vukovića, Braće Jovandić, Sentandrejski put, Šumadijsku, oba kraja mosta Duga kao i Miloša Bajića do Trga republike.

Svi, brojkama i slovima, baš svi novosadski vozači sa kojima smo razgovarali kažu da im velike probleme prave rupe na ulicama. Ima ih po celom gradu, a kako nam reče jedan vozač sa smislom za humor, na ruti koju redovno vozi već je naučio raspored rupa, pa moli nadležne da ih ne diraju, jer je od toga sebi napravio svojevrsni zanimaciju poput starih video igrica u kojima izbegavate napade neprijateljskih svemirskih brodova. Svaka novonastala, a izbegnuta rupa donosi bonus poene.

Ulica Dositejeva, danas

Detaljniju analizu stanja za mojNoviSad.com napravili su najbolji poznavaoci naših ulica – novosadski taksisti.     

-     Jedan deo Stevana Musića je takođe užasan. U ovoj ulici su završili radove i nisu je pokrpili kako treba, već samo površno. Svi kolovozi u Novom Sadu, bilo da je reč o bulevarima i velikim ulicama, ili onim malim, su krpa do zakrpe. Čak i ono što poprave se raspadne posle vrlo kratkog vremena. Kada vozim imam osećaj kao da sam u kočiji, a ne u kolima. Najgori delovi ulica su oni kojima idu autobusi. Tu gde su naneli tanak sloj asfalta on se deformisao, uglavnom na velikim i frekventnim raskrnicama, pa kad prelazite preko tog dela imate osećaj kao da ste na talasima – objašnjava nam taksista iz Udruženja “Vojvođani“.

Ulica Vuka Karadžića, takođe danas

Na ovo treba dodati i gužve. Osim poznatih čepova koji se stvaraju u špicevima na Bulevaru oslobođenja, Jevrejskoj i Maksima Gorkog, taksisti napominju da je užasna situacija i na Grbavici.

-     Ovaj deo grada je često zakrčen zbog nepropisno parkiranih automobila. Puškinova, Gogoljeva i Miše Dimitrijevića su najgore. Ulice su uske, a vozači često ostave svoj automobil sa strane i odu na neko vreme, a sada se tuda guraju i gradski autobusi – tvrde taksisti.

Ugao ulica Đorđa Jovanovića i Episkopa Visariona - juče, danas - sutra ...?

Oni podsećaju i na još jedn hroničan problem – neprilagođenu signalizaciju.

-     Taman vam se upali zeleno, dođete na sledeći semafor 50 metara dalje, a već se upalilo crveno. Uopšte nemamo zeleni talas. Bar bi mogao da bude na bulevarima gde je najveća gužva – smatra taksista Goran Jovović.

... i još jedan problem: Legalni taksisti u našem gradu se još uvek bore i da se ova oblast konačno dovede u red. Kako kažu veliki problem Novog Sada su i dalje takozvani divlji taksisti.
-     Oni nisu samo naša briga. Građani moraju biti svesni da kad uđu u takvo vozilo nemaju osiguranje putnika u slučaju da se nešto dogodi – opomenuli su taksisti.

Oceni vest:
9
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Vaske

    pre 3322 dana i 39 minuta

    Sviđa mi se što se taksisti žale na nepropisno parkirane automobile u Puškinovoj ulici. Mogli bi očima drugih vozača da pigledaju na šta liči njihova kolona preko puta limanske pijace. Parkiralište za taksiste kod bolnice zvrji prazno, pošto su svi taksisti na kolovozu.... I tako možemo u nedogled. O kulturi vožnje, uključivanju pokazivača pravca, o nekulturi ili nepoznavanju pravila kretanja kroz kružne raskrsnice, divljanju pored škola i tako dalje takođe možemo da raspredamo od jutra do sutra. Mnogo toga ne valja u saobraćaju u našem gradu, nisu samo rupe problem.

    Oceni komentar:
    7
    3
  • Maxi Taxi

    pre 3321 dan i 2 sata

    Vaske, kakvi smo takvi smo. Ali nas je ipak samo 2000 naspram 100000 drugih koji ne znaju ni gde će ni kako će ni zašto će itd. Ko je veća smetnja i opasnost?

    Oceni komentar:
    0
    7
  • Vaske

    pre 3320 dana i 6 minuta

    Takvi smo kakvi smo, nije rešenje problema. Ako je nas ostalih vozača 100000 to bi značilo da je svaki treći novosađan vozač, što nije tačno. Ne kažem ja da su samo taksisti problem, iako je par njih tako protumačilo moj komentar i dalo mi minuse. Problem su bahati i neodgovorni vozači. Oni vozači koji u auto školama nisu naučili ni osnovna pravila saobraćaja. Pošto je o ovome raspredano bezbroj puta, neću se upuštati u dalju raspravu, pošto je besmisleno.

    Oceni komentar:
    0
    3