Umanjenje komunalnih troškova za porodice sa više od dvoje dece

Umanjenje komunalnih troškova za porodice sa više od dvoje dece

Uoči sednice Skupštine Grada, saveti za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja, kulturu i komunalne delatnosti usvojili su predloge koji će se dalje razmatrati naredne sedmice na 57. skupštinskom zasedanju.

Predlog odluke o utvrđivanju kriterijuma za umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga porodicama sa troje i više dece u 2020. godini, usvojen je na sednici Saveta za komunalne delatnosti. Predlogom je propisano da će smanjenje troškova trajati do završetka školovanja dece, a najduže do njihove 26. godine života, ukoliko redovno izmiruju mesečne račune.

Za porodice sa troje, četvoro i petoro dece umanjenje računa će biti 30 odsto, za one sa šestoro, sedmoro i osmoro dece biće umanjeno 40 procenata, a za devet i više dece, umanjenje je 50 odsto. Reč je o računima koji se naplaćuju preko "Informatike" – "Toplana", "Vodovod i kanalizacija" i "Čistoća" – kaže predsednik Saveta Slobodan Veselinović, a prenosi RTV.

Porodice treba da do 25. januara predaju prijavu za umanjenje troškova, a do kraja tog meseca Uprava za socijalna pitanja spisak porodica predaće "Informatici".

Osim tog predloga, Savet za komunalne delatnosti usvojio je i predlog kojim se rad komunalne policije usklađuje sa novim Zakonom o komunalnoj miliciji.

Jedna od bitnih novina je preimenovanje Komunalne policije u Komunalnu miliciju. U ovoj Odluci su opisane sve nadležnosti Komunalne milicije, a istakao bih onu po kojoj će po pisanom nalogu načelnika komunalni milicioneri moći da deluju u civilu – dodaje Veselinović.

Pred odbornicima Skupštine grada naći će se i predlozi Saveta za urbanizam o davanju na korišćenje objekata u javnoj svojini grada Ustanovi za kulturu i obrazovanje Kulturni centar "Kisač" i Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, kao i predlog Saveta za kulturu za formiranje Odbora za sprovođenje Odluke o postavljanju spomen-ploče Nađ Beli.

Sednica Skupštine Grada zakazana je za sredu 27. novembar, javlja RTV.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje Isključenje struje bebe vremenska prognoza jkp lisje horoskopski znaci raspored sahrana i ispraćaja novosadsko porodilište Dom zdravlja Novi Sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević skupština grada novog sada pošte srbije raspored sahrana novi sad Elektrodistribucija Novi Sad zodijak štrajk poštara novosađani novorođenčad betanija elektrovojvodina bez struje bez vode sahrane novi sad horoskop servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo gradonačelnik Miloš Vučević isključenje vode dnevni horoskop