Umesto "Autokopa" nova saobraćajnica

Umesto "Autokopa" nova saobraćajnica

Planirano je rušenje četiri prizemna objekta ukupne površine više od hiljadu kvadrata...

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije donela je odluku da rušenje nekadašnjeg “Autokopa” na Futoškom putu poveri "MB Kopu" iz Petrovaradina, kao nosiocu posla.

Ovo preduzeće će, zajedno sa firmama "Kosmo-kop" iz Bukovca i "Vojmilović kompani" d.o.o iz Novog Sada imati 30 kalendarskih dana da ukloni objekte komleksa, a za taj posao će dobiti skoro tri miliona dinara s PDV-om, prenosi "Dnevnik".

Razlog za rušenje objekata, kako je navedeno u konkursnoj dokumentacije, je raščišćavanje parcele, jer je na tom mestu predviđena izgradnju saobraćajnice koja bi trebalo da poveže Ulicu Ive Ćipika s Futoškim putem.


Kako prenosi "Dnevnik", planirano je rušenje četiri prizemna objekta ukupne površine više od hiljadu kvadrata. Najveća od četiri zgrade ima 598 kvadrata, dok je površina najmanje 102 metra kvadratna. Reč je o klasično zidanim objektima od pune opeke, od kojih je na dva porušena krovna konstrukcija.

Kompleks "Autokopa" već odavno je napušten, a građani koji žive u okolini i putem našeg portala ukazivali su da delimično urušene zgrade ugrožavaju bezbednost prolaznika, ali i osoba koje tu nelegalno borave.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
14
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode isključenja struje bebe elektrovojvodina Elektrodistribucija Novi Sad Nebojša Stefanović horoskopski znaci novosadsko porodilište novorođenčad štrajk poštara Dom zdravlja Novi Sad dnevni horoskop betanija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević JKP Vodovod i kanalizacija horoskop sahrane novi sad Vreme u Novom Sadu raspored sahrana novi sad novosađani jkp lisje raspored sahrana i ispraćaja Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije novi sad bez vode zodijak bez struje Isključenje struje vremenska prognoza