Umesto protesta performans Pokreta "Podrži RTV"

Umesto protesta performans Pokreta "Podrži RTV"

Pokret "Podrži RTV" predaće  danas Upravnom odboru JMU Radio-televizije Vojvodine poruke, koje su im, nakon protesta, prošlog ponedeljka ispisivali građani. Predavanju poruka prethodiće performans, odnosno vožnja kamionom širim centrom grada , s kojeg će članovi pokreta te poruke čitati i upoznavati Novosađane sa promenama koje su se poslednjih mesec dana dogodile na RTV-u.

Kamion će krenuti u 17 časova ispred zgrade televizije, koja se nalazi u Sutjeskoj ulici broj 1. Poruke građana, članovima Upravnog odbora će biti ostavljene  u 18 sati, u zgradi direkcije RTV , koja se nalazi u Ulici Ignjata Pavlasa 3.

Nakon toga, članovi pokreta "Podrži RTV" uputiće se ka prostorijama Medija centra Vojvodine  (Zmaj Jovina 3) gde će biti održana tribina pod nazivom "Građanska samoodbrana". Početak je u 19 časova, a među govornicima je i Sanja Klajić, novinarka RTV i predstavnica Pokreta "Podrži RTV". Osim nje, govoriće i Andrija Stojanović, Ne da(vi)mo Beograd, Đokica Jovanović, Udruženje predsednika skupština stanara Niš i Vladimir Marović iz kraljevačkog Lokalnog fronta.

Specijalni gosti su Marija Papić Đurić, Organizacija PAOR Zrenjanin, Zorica Miladinović, Lokalni antikorupcijski forum grada Niša i Zoran Gavrilović iz Biroa za društvena istraživanja BIRODI.

Učesnici tribine će, između ostalog, govoriti i o tome kako su nastale građanske inicijative  koje zastupaju, koji su njihovi modeli delovanja, kakva je njihova budućnost, da li će uspeti i na koji način da ostvare svoje ciljeve, kao i o tome da li će i kako artikulisati ogromno nezadovoljstvo građana postojećim stanjem.

Pokret "Podrži RTV" na tribini će najaviti i novi veliki protest, koji će biti održan 13. juna, jer nijedan od zahteva tog pokreta i dalje nije ispunjen, navodi se u saopštenju. 

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan