Umetnici iz Dortmunda izlažu od ponedeljka u KCNS (FOTO)

Umetnici iz Dortmunda izlažu od ponedeljka u KCNS (FOTO)

Izložba "Dortmundska grupa" biće otvorena u ponedeljak, 24. septembra, u 19 časova u klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada i trajaće do 6. oktobra, a posetioci je mogu pogledati svakog dana od 9 do 15 časova.

Tim povodom na konferenciji za novinare u klubu "Tribini mladih" govorili su umetnici iz Dortmunda Alexander Pohl – predsednik Udruženja dortmundskih umetnika, Gudrunn Kattke, Roul Schneider i Maja Erdeljanin, urednica programa u Malom likovnom salonu KCNS.


- Udruženje dortmundskih likovnih umetnika, pod nazivom "Dortmundska grupa" postoji već 62 godine. Povodom proslave ulaska u sedmu deceniju rada, Udruženje je organizovalo nekoliko grupnih izložbi svojih članova, pa se tako i u Novom Sadu, 19 članova ovog udruženja predstavlja radovima iz oblasti slikarstva, grafike, fotografije, kao i prostornih dela, skulpture, objekata i instalacije –
rekao je Alexander Pohl.Novi Sad i Dortmund su gradovi pobratimi od 1981. godine, što je vremenom dovelo i do uspešne saradnje na planu kulture. U Kulturnom centru Novog Sada već osam godina svakog leta održava se Letnje džez akademija Novi Sad - Dortmund, sa muzičarima iz Srbije i gostima iz Dortmunda, dok likovni umetnici u poslednjih petnaestak godina razmenjuju izložbe, predstavljajući po sistemu reciprociteta, jedne godine umetnike iz Novog Sada u Dortmundu, a sledeće iz Dortmunda u Novom Sadu.


Umetnici iz Dortmunda izrazili su zahvalnost Kulturnom centru Novog Sada na celokupnoj organizaciji i mogućnosti da svoje radove prezentuju publici u Srbiji.


Foto: Kulturni centar Novog Sada

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad isključenje vode novorođenčad KCV raspored sahrana novi sad servisne informacije JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo 27. novosadski maraton betanija elektrovojvodina novosadska policija RHMZ protest taksista izmena režima saobraćaja jkp lisje bez vode matičar novi sad novosađani jkp novosadska toplana isključenja struje bez struje vremenska prognoza novi sad Isključenje struje Aleksandar Vučić sahrane novi sad novosadsko porodilište bebe raspored sahrana i ispraćaja