UNIJA UGOSTITELJA: Država nas sahranjuje, da se smanji PDV na dve godine

UNIJA UGOSTITELJA: Država nas sahranjuje, da se smanji PDV na dve godine

Restorani i kafei nisu leglo zaraze, iako su ugostitelji za poštovanje epidemioloških mera, poručuju iz Unije ugostitelja Srbije. Oni smatraju da se potpunim zatvaranjem ugostiteljskih objekata ništa ne postiže.

Trenutne mere sahranjuju inače polumrtav ugostiteljski sektor smatra Nenad Belinčević iz Unije ugostitelja Srbije i ističe da je potrebno vratiti radno vreme kao pre početka pandemije.

− Od države očekujemo veću pomoć kako se čitav sektor ne bi ugasio. Ono što svakako može da bude od velike pomoći i na čemu ćemo insistirati, ne samo u vreme pandemije, jesu pre svega porezi i doprinosi koje treba otpisati ugostiteljima i na taj način im pomoći da nekako bolje i lakše izađu iz ove situacije. Tražimo i smanjenje PDV-a na pet odsto za ugostitelje, i to u sledeće dve godine, počevši od 15. marta ove godine. Jesmo na početku dobili neto minimalac i to nije bila pomoć za opstanak samog sektora već pomoć za očuvanje radnih mesta. Srbija je jedina zemlja koja nije otpisala poreze i doprinose ugostiteljima u ono vreme kad im je zabranjeno da rade − naveo je Belinčević.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan