Uništavanje zelenila poprimilo zabrinjavajuće razmere

Uništavanje zelenila poprimilo zabrinjavajuće razmere

Poslednjih nekoliko dana uništavanje zelenila od strane vandala u Novom Sadu poprimilo je zabrinjavajuće razmere. Jutros je primećeno da je tokom noći ukradeno 14 saksija sa cvećem koje je krasilo kandelabre u Uspenskoj ulici, a pre dva dana 5 saksija iz Njegoševe ulice, upozorilo je danas Gradsko zelenilo.

Takođe, navode iz Zelenila, na ulazu u Dunavski park polomljena je mlada sadnica lipe, a noćas je oguljena kora sa tri stabla bagrema na Beogradskom keju – u blizini  „Danubiusa“. Ta stabla će, zbog nemogućnosti da se napajaju vodom zbog oguljene kore, uskoro morati da budu uklonjena, jer će se u potpunosti osušiti.

- Problemi postoje i sa pojedinim vlasnicima kafića u gradu koji, prilikom uređenja letnjih bašti, bez dozvole  „Gradskog zelenila“ uklanjaju zelenilo sa javne površine. I u slučajevima da vlasnici lokala ili građani žele da obogate zelenilo grada novim sadnicama, pozivamo ih da se obavezno obrate našem preduzeću radi izdavanja dozvola i pomoći pri odabiru mesta za sadnju na javnoj površini, navodi se u saopštenju.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan