Uništena zaostala bomba pronađena u DTD kanalu

Uništena zaostala bomba pronađena u DTD kanalu

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije uništili su bombu nađenu u kanalu Dunav-Tisa-Dunav kod Luke Novi Sad, saopštio je Centar za razminiranje Srbije.

Pretraga terena obavljena je u okviru projekta izgradnje i rekontrukcije Luke Novi Sad, koja obuhvata i radove u vodi. To je podrazumevalo i pretragu 42.000 kvadratnih metara terena i ispitivanje mogućeg prisustva podvodnih eksplozivnih ostataka rata - piše "Dnevnik".

Realizacija projekta za smanjenje rizika od eksplozivnih ostataka rata (EOR), za izgradnju i rekonstrukciju Luke Novi Sad, započeta je 17. septembra, uvođenjem u posao izvođača radova "Milenijum tim" d.o.o. Beograd i trajala je mesec dana. Projekat je izrađen saglasno zahtevu DP World Novi Sad, kao investitora radova.

Izvođač radova je tehničkim metodama utvrdio 21 anomaliju, nakon čega su ronioci identifikovali da jedna anomalija predstavlja eksplozivni ostatak rata i ona je uništena. Centar za razminiranje Srbije, međutim, nije u saopštenju naveo o kom ubojnom sredstvu je reč.

Zbog ovakve situacije, svaka gradnja na vodi u reonu Žeželjevog mosta se ponovo ispituje.

Više o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan