Univerexport i Novosađani zajedničkim snagama pomažu deci oboleloj od raka

Univerexport i Novosađani zajedničkim snagama pomažu deci oboleloj od raka

Podatak da svakog dana jedno dete u Srbiji oboli od raka, a svake nedelje jedno dete umre od te bolesti sam po sebi je dovoljno velik motiv da se Grupa Univerexport uključi u napore NURDOR-a – nacionalnog udruženja za decu obolelu od raka i humanitranom aktivnošću utiče na poboljšanje uslova života obolele dece i njihovih najbližih.

Od 26. jula do 26. avgusta Univerexport zajedno sa svojim potrošačima ima priliku da kaže "Recite NE plastičnoj kesi i nešto dobro će da se desi". Kampanja u trajanju od jednog meseca podrazumeva da za svaki račun na kome nije plastična kesa Univerexport donira 2 dinara udruženju NURDOR.

Kako se navodi u saopštenju, Univerexport na taj način ostaje u okvirima usvojene Evropske strategije koja podrazumeva smanjenje upotrebe plastičnih kesa kao meru smanjenja zagađenja životne okoline, a istovremeno čini i nešto mnogo veće i značajnije s obzirom na to da su u pitanju ljudski životi. Procenat izlečenja kod dece je mnogo veći nego kod odraslih i ovo je prilika da se dodatnim osvešćenjem društva u celini, empatiji ka drugima, pravim društveno odgovornim poslovanjem utiče na što bolje ishode ove bolesti.

U ovom momentu su svi veći trgovinski lanci uveli naplatu potrošačkih kesa, prvi su se pridlužili inicijativi i Evropskoj regulativi i svojevrsna su vodilja u toj priči i manjim radnjama i trgovcima i podstrek da ova priča zaživi na pravi način i da se naši potrošači naviknu na tu novinu. U Univerexportu će potrošačke kese u narednom periodu koštati 2 dinara, a svi potrošači će tokom promotivnog perioda od tri dana (23, 24, 25. jul) biti u prilici da za uslov kupovine viši od 999 dinara ostvare pravo na besplatan Univerexport ceger.


Ceger će kasnije moći sa sobom da nose u kupovinu i da nekorišćenjem i izbegavanjem kupovine plastičnih kesa učine dobro delo za mališane kojih je, nažalost, u Srbiji svakim danom sve više.

- Kroz maloprodajne objekte Grupe Univerexport – Univerexport i Trgopromet – dnevno prođe oko 100.000 potrošača i namera ove kampanje i velika želja svih zaposlenih u Grupi Univerexport jeste da se što više njih opredeli za pomoć NURDOR-u – kaže se u saopštenju Univerexporta.

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan