Univerexport i Novosađani zajedničkim snagama pomažu deci oboleloj od raka

Univerexport i Novosađani zajedničkim snagama pomažu deci oboleloj od raka

Podatak da svakog dana jedno dete u Srbiji oboli od raka, a svake nedelje jedno dete umre od te bolesti sam po sebi je dovoljno velik motiv da se Grupa Univerexport uključi u napore NURDOR-a – nacionalnog udruženja za decu obolelu od raka i humanitranom aktivnošću utiče na poboljšanje uslova života obolele dece i njihovih najbližih.

Od 26. jula do 26. avgusta Univerexport zajedno sa svojim potrošačima ima priliku da kaže "Recite NE plastičnoj kesi i nešto dobro će da se desi". Kampanja u trajanju od jednog meseca podrazumeva da za svaki račun na kome nije plastična kesa Univerexport donira 2 dinara udruženju NURDOR.

Kako se navodi u saopštenju, Univerexport na taj način ostaje u okvirima usvojene Evropske strategije koja podrazumeva smanjenje upotrebe plastičnih kesa kao meru smanjenja zagađenja životne okoline, a istovremeno čini i nešto mnogo veće i značajnije s obzirom na to da su u pitanju ljudski životi. Procenat izlečenja kod dece je mnogo veći nego kod odraslih i ovo je prilika da se dodatnim osvešćenjem društva u celini, empatiji ka drugima, pravim društveno odgovornim poslovanjem utiče na što bolje ishode ove bolesti.

U ovom momentu su svi veći trgovinski lanci uveli naplatu potrošačkih kesa, prvi su se pridlužili inicijativi i Evropskoj regulativi i svojevrsna su vodilja u toj priči i manjim radnjama i trgovcima i podstrek da ova priča zaživi na pravi način i da se naši potrošači naviknu na tu novinu. U Univerexportu će potrošačke kese u narednom periodu koštati 2 dinara, a svi potrošači će tokom promotivnog perioda od tri dana (23, 24, 25. jul) biti u prilici da za uslov kupovine viši od 999 dinara ostvare pravo na besplatan Univerexport ceger.


Ceger će kasnije moći sa sobom da nose u kupovinu i da nekorišćenjem i izbegavanjem kupovine plastičnih kesa učine dobro delo za mališane kojih je, nažalost, u Srbiji svakim danom sve više.

- Kroz maloprodajne objekte Grupe Univerexport – Univerexport i Trgopromet – dnevno prođe oko 100.000 potrošača i namera ove kampanje i velika želja svih zaposlenih u Grupi Univerexport jeste da se što više njih opredeli za pomoć NURDOR-u – kaže se u saopštenju Univerexporta.

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp novosadska toplana raspored sahrana novi sad Hitna pomoć dnevni horoskop isključenje vode istraživanje isključenja struje Republički hidrometeorološki zavod novosađani bez struje horoskop horoskopski znaci novosadsko porodilište bez grejanja gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Dom zdravlja Novi Sad Dom zdravlja bebe elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo policija jkp lisje servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija betanija sahrane novi sad Isključenje struje bez vode novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja