Univerzitet Privredna akademija započeo još jedan projekat u okviru  Žan Mone modula

Univerzitet Privredna akademija započeo još jedan projekat u okviru Žan Mone modula

Na ulazu Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu danas je postavljena tabla, kojom je najavljena nova aktivnost ove visokoškolske ustanove, u okviru Žan Mone modula "Evropske održive vrednosti u zajedničkoj poljoprivrednoj politici".

Kako je medijima objasnila profesorka dr Jelena Vapa Tankosić, radi se o projektu koji će pomoći Republici Srbiji da se uskladi sa dobrom evropskom praksom.

Naš projekat "Evropske održive vrednosti u zajedničkoj poljoprivrednoj politici" će trajati tri godine i finansira ga Evropska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu u Briselu. Zahvaljujući njemu studenti će svake godine imati mogućnost da slušaju šest besplatnih specijalističkih kurseva za sve nivoe studija, nakon čega će dobiti sertifikate. Steći će najnovija saznanja iz održive poljoprivrede, agroekoloških plaćanja, prirodnih resursa, klimatskih promena i organske proizvodnje – kaže profesorka Vapa Tankosić koja je ujedno i rukovodilac projekta.

Dodala je da se na ovaj način izučavaju svi instrumenti koji predstoje našoj državi pri otvaranju Poglavlja 11, koje je vezano za poljoprivredni i ruralni razvoj.


Koordinator projekta, profesor dr Dragan Soleša, istakao je da iza projekata u okviru Žan Mone modula stoji težak rad, posvečenost i učenje.

Možemo slobodno da kažemo da više nije bitno gde studirate, da li je to Novi Sad, Brisel, Beč ili Budimpešta. Svejedno je, jer kvalitet visokog obrazovanja i naših programa i naših nastavnika nije upitan. Dođite i uverite se, to je poruka mladim ljudima, ne samo u našoj zemlji, nego i u inostranstvu. Radimo transfer znanja u realan sektor. Ali da to bude primenjivo znanje, da mladi ljudi čim iskorače sa našeg Univerziteta mogu sa lakoćom da nađu svoje uposlenje u prestižnim kompanijama, ne samo domaćim, nego i u evropskim – rekao je profesor Soleša.

Dodao je da su izuzetno ponosni što su možda i jedini u Srbiji koji su uzastopno tri puta dobili Žan Mone projekat.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan