UNS: Akademija umetnosti obeležila 45. godina rada (FOTO)

UNS: Akademija umetnosti obeležila 45. godina rada (FOTO)

Uz prisustvo velikog broja dugogodišnjih saradnika i prijatelja, u ponedeljak 22. aprila priređena je centralna svečanost povodom obeležavanja45. rođendana Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Dekan, prof. Siniša Bokan, izrazio je veliko zadovoljstvo rezultatima rada, a pre svega umetničkom produkcijom studenata i profesora i naglasio da upravo iz tog razloga Akademija danas traži nove prostore za rad i realizaciju programa za likovnu, dramsku i muzičku umetnosti.

- Akademija umetnosti posvećuje veliku pažnju razvoju međunarodne saradnje. U ovoj školskoj godini primetan je znatan porast mobilnosti kroz program Erazmus plus, tako da se od 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Akademija nalazi na drugom mestu. U ovom trenutku realizuju se i tri višegodišnja međunarodna projekta koja se finansiraju sredstvima Evropske unije – naglasio je prof. Bokan.


Akademija nije ograničila samo na Evropu – u novembru prošle godine pristupila je Alijansi umetničkih filmskih škola, kao jedina institucija iz Srbije koja je na Centralnoj dramskoj akademiji u Pekingu ušla u konzorcijum sa svetskim umetničkim univerzitetima u okviru "The Belt & Road International Film Education Alliance".  

Prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dejan Madić pohvalio je rezultate Akademije umetnosti, i istakao činjenicu da su umetničke škole u Kini prepoznale Akademiju kao strateškog partnera.


Na današnjoj svečanosti u Multimedijalnom centru uručene su zahvalnice umetničkim i obrazovnim institucijama sa kojima Akademija sarađuje dugi niz godina.

U umetničkom delu programa nastupili su Hor Akademije umetnosti i studenti i studentkinje druge godine glume koji su izveli  deo iz predstave "Prijemni ispit".


Izvor: Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan