UNS: Akademija umetnosti obeležila 45. godina rada (FOTO)

UNS: Akademija umetnosti obeležila 45. godina rada (FOTO)

Uz prisustvo velikog broja dugogodišnjih saradnika i prijatelja, u ponedeljak 22. aprila priređena je centralna svečanost povodom obeležavanja45. rođendana Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Dekan, prof. Siniša Bokan, izrazio je veliko zadovoljstvo rezultatima rada, a pre svega umetničkom produkcijom studenata i profesora i naglasio da upravo iz tog razloga Akademija danas traži nove prostore za rad i realizaciju programa za likovnu, dramsku i muzičku umetnosti.

- Akademija umetnosti posvećuje veliku pažnju razvoju međunarodne saradnje. U ovoj školskoj godini primetan je znatan porast mobilnosti kroz program Erazmus plus, tako da se od 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Akademija nalazi na drugom mestu. U ovom trenutku realizuju se i tri višegodišnja međunarodna projekta koja se finansiraju sredstvima Evropske unije – naglasio je prof. Bokan.


Akademija nije ograničila samo na Evropu – u novembru prošle godine pristupila je Alijansi umetničkih filmskih škola, kao jedina institucija iz Srbije koja je na Centralnoj dramskoj akademiji u Pekingu ušla u konzorcijum sa svetskim umetničkim univerzitetima u okviru "The Belt & Road International Film Education Alliance".  

Prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dejan Madić pohvalio je rezultate Akademije umetnosti, i istakao činjenicu da su umetničke škole u Kini prepoznale Akademiju kao strateškog partnera.


Na današnjoj svečanosti u Multimedijalnom centru uručene su zahvalnice umetničkim i obrazovnim institucijama sa kojima Akademija sarađuje dugi niz godina.

U umetničkom delu programa nastupili su Hor Akademije umetnosti i studenti i studentkinje druge godine glume koji su izveli  deo iz predstave "Prijemni ispit".


Izvor: Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

lisje jkp lisje raspored sahrana novi sad bez struje epk 2021 Isključenje struje novosadsko porodilište OK Vojvodina isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad sahrane servisne informacije novi sad havarija na vodovodu servisne informacije Fruška gora Daško i Mlađa bebe betanija groblje opens 2019 bez vode sahrane novi sad radosne vesti odbojka JKP Vodovod i kanalizacija almaško groblje elektrovojvodina gradsko groblje novorođenčad Spens