UNS: Drugi upisni rok u ponedeljak i utorak, ostalo još 2.555 mesta za brucoše

UNS: Drugi upisni rok u ponedeljak i utorak, ostalo još 2.555 mesta za brucoše

Za osnovne i integrisane studije, drugi upisni rok počinje prijavom kandidata 2. i 3. septembra, a prijemni ispiti su 5. i 6. septembra, u zavisnosti od fakulteta.

Кonačni rezultati (liste) drugog upisnog roka biće objavljeni od 9. do 12. septembra po rasporedu na svakom fakultetu. Završetak drugog upisnog roka je do 27. septembra, javlja "Dnevnik".

Na 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu preostalo je, za one koji upisiju prvu godinu na osnovnim i integrisanim studijama, ukupno 2.555 mesta, od kojih se 747 finansira iz državnog budžeta.

Na Poljoprivrednom fakultetu ima 249 slobodnih mesta, od kojih su 116 na budžetu, na Filozofskom je prostalo 283, od kojih su 70 budžetska, Tehnološki fakultet raspolaže s još 41 mestom, a 16 su na budžetu, Pravni fakultet može upisati još 351 brucoša, a na budžetu je preostalo još samo pet mesta. Na Medicinskom fakultetu ima još samo 39 mesta i sva su samofinansirajuća. Fakultet tehničkih nauka raspolaže s 342 slobodna mesta, od kojih je 47 budžetskih, Prirodno-matematički fakultet ima još 423 slobodna mesta, a budžetskih je 263. Na Akademiji umetnosti, na smerovima koje nudi, ima 60 mesta, budžetskih je 25, Građevinski fakultet ima 78 slobodnih mesta, 54 su budžetska, Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu može da upiše 166 budućih studenata, od kojih na budžetu ima mesta za 57. Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja ima 179 slobodnih mesta, sva su samofinansirajuća, Pedagoški fakultet može da upiše još 98 studenata, 50 budžetskih, a na Učiteljskom fakultetu na mađarskom jeziku od 28 slobodnih mesta, sedam je budžetskih.

NAJVIŠE SLOBODNIH BUDŽETSKIH MESTA NA GRAĐEVINARSTVU: Gledano pojedinačno po fakultetima, najviše budžetskih mesta na Poljoprivrednom je ostalo na studijskom programu Ratarstvo i povrtarstvo – 30. Na Filozofskom fakultetu najviše budžetskih mesta (13) ostalo je na studijskom programu Srpska književnost i jezik. Na Tehnološkom, najviše na budžetu –11 mesta – ima na studijskom programu Tehnologija konzervisane hrane. Na Fakultetu tehničkih nauka najviše budžetskih mesta (30) preostalo je na Osnovnim akademskim studijama. Ekonomski fakultet najviše preostalih budžetskih mesta (34) ima na programu Međunarodna i evropska ekonomija i biznis. Na PMF-u najviše mesta je ostalo na studijskom programu Matematika (39), na Akademiji umetnosti najviše budžetskih mesta (7) preostalo je na Glumi na srpskom jeziku. Na Građevinskom ima 53 budžetska mesta na studijskom programu Građevinarstvo. Na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" najviše budžetskih mesta je na Inženjerskom menadžmentu – 26, na Pedagoškom fakultetu najviše, 19 budžetskih mesta, ima na studijskom programu Diplomirani dizajner medija u obrazovanju, dok na Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku na budžetu ima još četiri mesta na programu Diplomirani učitelj, piše novosadski "Dnevnik".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan