Upis prvaka počinje u četvrtak, pojednostavljena procedura prijave preko eUprave

Upis prvaka počinje u četvrtak, pojednostavljena procedura prijave preko eUprave

Sutra zvanično počinje upis prvaka i trajaće do 31. maja ove godine.

Roditeljima, odnosno starateljima dece koja su stasala za polazak u školu, olakšan je postupak upisa tako što je omogućeno elektronsko zakazivanje termina za testiranje na portalu eUprava. Takav način nije novina u našem sistemu kao ni to da roditelji ne moraju da prilažu sva neophodna dokumenta za upis.

Osim lekarskog uverenja, ukoliko je pregled obavljen kod privatnog lekara, ostala dokumenta, a to su Izvod iz matične knjige rođenih, Uverenje o prebivalištu, Uverenje o pohađanju predškolskog pripremnnog programa, pribaviće škola po službenoj dužnosti, tvrdi direktor Kancelarije za IT i eUpravu dr Mihajlo Jovanović.

On kaže da je elektronsko zakazivanje za testiranje i upis vrlo jednostavna procedura koja roditeljima omogućava samo jedan odlazak u školu. Potrebno je da roditelji imaju kreiran nalog na sajtu eUprava i kad dobiju potvrdu, na naslovnoj strani portala imaju jasnu opciju jednostavnog zakazivanja i upisa dece u osnovnu školu.

Oni koji se ne snalaze sa elektronskom komunikacijom mogu da pozovu dežurne škole i zamole da neko od zaposlenih to uradi za njih.

Usluge elektronskog zakazivanja testiranja i upisa su omogućene kako na srpskom tako i na jezicima manjina.

Termine za testiranje kreiraju škole i oni će biti raspoloživi u aprilu i maju mesecu.

Pedagog Elvira Stefanović iz OŠ "Petefi Šandor" kaže da za testiranje budućih đaka nije potrebna bilo kakva priprema već samo da im se objasni šta ih čeka.

Za upis u prvi razred osnovne škole stasala su sva deca rođena u periodu od 1. marta 2014 do 28. februara 2015 godine a prema statistici to je 66.864 dece, saznaje RTV.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan