Upoznavanje partnera preko interneta: U Srbiji ova tema i dalje tabu

Upoznavanje partnera preko interneta: U Srbiji ova tema i dalje tabu

Sve je više žena i muškaraca koji posle 30. godine nisu u braku iz raznoraznih razloga – za relativno mali broj može da se kaže da zaista ne žele da se vezuju, većinom se radi o tome da nisu uspeli da pronađu adekvatnog partnera.

Sa druge strane, materijalna situiranost žena olakšava samostalnu egzistenciju i nezavisnost, a time se i tradicionalna očekivanja menjaju.  Sve smo više zaokupljenji poslom, i sve je manje i vremena, a i energije za druženja i gradjenje dubljih poznanstava i veza.

Upoznavanje preko specijalizovanih portala još uvek predstavlja neku vrstu tabua za ljude sa naših prostora, iako se i u tom smislu situacija postepeno otvara, prenosi portal "Gdeinvestirati.com".  Rezultat svega toga je da sve više u našem okruženju srećemo normalne, obrazovane, uspešne i stabilne žene i muškarce koji su i dalje sami.

U Srbiji je upoznavanje preko specijalizovanih portala i društvenih mreža i dalje tabu tema, pogotovo za obrazovaniju populaciju.

Jednin delom, tome je doprinela i situacija da su na našim prostorima bili prisutni dating portali usmereni na kratkoročne veze i “kombinacije”, gde se išlo na što širu populaciju čime se izgubio kvalitet korisnika i pristojnost. Većina onih koji su obrazovaniji i pristojniji nisu ni pomišljali da koriste takve portale, dok oni koji su ih ipak koristili neko vreme, iz te pristojnije populacije, vremenom su se povukli.

Sada se na tržišu situacija donekle iskristalisala, u smislu da je upotreba specijalizovanih portala u porastu, ali i dalje se radi o sajtovima usmerenim na kratkoročne “kombinacije” gde i u Srbiji dominiraju globalni portali kao što su Tinder, Badoo ili OkCupid.

Domaći portali kao što su Karike i Neogen su gotovo u potpunosti prestali sa radom, što je i razumljivo zbog zastarele tehnologije na kojoj su izgrađeni, ali još i bitnije, zbog nedovoljno profesionalne kontrole baze korisnika gde je počeo da dominira prostakluk i pristojna populacija tu nije imala šta da traži, prenosi portal "Gdeinvestirati.com". 

U ovom trenutku, MarriageIn (http://www.marriagein.com) je možda jedini portal u Srbiji koji je usmeren je na ozbiljnu vezu i brak, a namenjen osobama sa visokim obrazovanjem koje imaju profesionalnu karijeru. Iz tog razloga, sve više ga koriste i osobe koje nikad ranije nisu koristile dating sajtove.

Opširnije o ovoj  temi pročitajte ovde. 

Izvor : Gdeinvestirati.com

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Predrag Miljković

  pre 1369 dana i 19 sati

  Prvi put sam na sajtu. Voleo bih da nađem ženu osobina sličnih mojima. Ne pijem ( za ručkom ponekad čaša crnog vina ili malo pivo ), ne pušim. Bavio sam se aktivno sportom, sada treniram samo ujutro. Volim muziku, šetnje, dobre filmove i fudbal, naravno. Inače sam lekar i već 5 meseci u penziji.

  Oceni komentar:
  1
  6
 • Milos

  pre 1369 dana i 1 sat

  hahaha, kasno je sada deko..

  Oceni komentar:
  3
  1
 • Predrag Miljković

  pre 1359 dana i 11 sati

  Nikada nije kasno. I nikada ne znaš šta te "čeka" iza ugla kada ujutro pođeš od kuće. Uvek se nadaš nećemu lepom. A život je još uvek lep.

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Srećko

  pre 901 dan i 15 sati

  Voleo bih da nadjem ženu sa sličnim osobinama mojim

  Oceni komentar:
  1
  2
 • Posle srebrne svadbe

  pre 901 dan i 1 sat

  Svaka žena ima slične osobine vašim.
  Kada vas upozna prosto se klonira i postane vam idealna žena.
  Sa ženama je kao i sa virusima, imaju veliku moć prilagođavanja sredini.
  A onda je oženite. Ako još i dobijete decu sa njom, onda ste joj obezbedili budućnost.
  Tada može da pokaže sve svoje prave osobine.
  I na kraju, ono najvažnije.
  Ne određujete vi svoju ženu. Određuje je neko iznad nas.
  I ne možete je izbeći. Te veze su kao i svaki program, strogo određene.
  Svako ometanje će pre ili kasnije biti otklonjeno, a petlja izvršena.
  Istina ne prija ušima, kao i uvek.

  Oceni komentar:
  1
  4