UPOZORENJE AMSS: Novi talas hladnog vazduha stvara poledicu na putevima

UPOZORENJE AMSS: Novi talas hladnog vazduha stvara poledicu na putevima

Iako su padavine prestale, novi talas hladnog vazduha pretvara svaku mokru deonicu u led ili poledicu, upozorio je Auto-moto savez Srbije.

Svi putevi ka zimskim turističkim centrima su prohodni, a posebna opreznost u vožnji savetuje se zbog pojačanog vetra, koji stvara manje snežne nanose zbog čega je i kolovoz sužen.

Prethodnih dana bila su česta proklizavanja vozila, koja mogu uzrokovati prekide u saobraćaju, pa se vozači savetuju da poštuju sva ograničenja u brzini koja su predviđena u zimskim uslovima vožnje, a da posebno povedu računa o bezbednom odstojanju između vozila.

AMSS podseća da su vozači dužni da imaju sve četiri zimske gume, kao i da van naseljenog mesta obavezno moraju posedovati lance.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Na našim graničnim prelazima, prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

lisje jkp lisje raspored sahrana novi sad bez struje epk 2021 Isključenje struje novosadsko porodilište OK Vojvodina isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad sahrane servisne informacije novi sad havarija na vodovodu servisne informacije Fruška gora Daško i Mlađa bebe betanija groblje opens 2019 bez vode sahrane novi sad radosne vesti odbojka JKP Vodovod i kanalizacija almaško groblje elektrovojvodina gradsko groblje novorođenčad Spens