Upozorenje: Noćas i sutra kratkotrajne nepogode!

Upozorenje: Noćas i sutra kratkotrajne nepogode!

Nakon toplog i prijatnog vikenda sa prosečnim temperaturama za ovo doba godine, večeras stiže zahlađenje sa jakom kišom praćenom grmljavinom i olujnim vetrom koje će se zadržati tokom nedelje, a ponegde je moguć i grad, upozoravaju stručnjaci iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ).

 

Iako je jutarnja temperatura od 14 do 21 stepena najavila prijatan dan tokom kog se očekuje najviša dnevna temperatura od 30 do 34 stepena, meteorolozi upozoravaju na ono što predstoji večeras.

Prema njihovim najavama, u toku noći se očekuje količina padavina oko 20 milimetara za veoma kratak vremenski period, a na pojedinim mestima u Srbiji pašće i više od toga.

Uz to se očekuje pojava olujnog vetra u severnim i zapadnim predelima zemlje, dok će se na nekim mestima javiti i grad.

Ovakve promene dovešće do osetnog pada temperature od oko pet stepeni, pa će tako već sutra u većini gradovima živa u termometru neće preći 30. podeok.

Premda se u Novom Sadu danas očekuje temperatura do maksimalnih 31, već sutra će ona iznositi od 17 do 23 stepena, a slična situacija je i u Kragujevcu, gde će današnja letnja 32 stepena, sutra zameniti maksimalna dnevna od 26 stepeni.

Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan