Upozorenje: Novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte

Upozorenje: Novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte

JP "Pošta Srbije" detektovala je novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte kojim se građanima, putem lažnih i prevarnih SMS i "whats app" poruka, sugeriše da treba da izvrše određenu uplatu u cilju podizanja izvesne pošiljke.

Poruke sadrže link ka stranici koja nije u vlasništvu JP "Pošta Srbije", a na kom se traži uplata novca putem platnih kartica.


Ovim putem želimo da skrenemo pažnju građanima Srbije da JP "Pošta Srbije" nikada na ovaj način nije komunicirala sa svojim korisnicima i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih – navodi se u saopštenju preduzeća.

Oni dodaju da je u cilju edukacije i pomoći građanima Srbije otvorena i stranica na korporativnom sajtu JP "Pošta Srbije" a da, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, Kontakt centar JP "Pošta Srbije" čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.

Građanima savetujemo da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke – napominje se u saopštenju PR službe "Pošte Srbije"

Ceo slučaj je odmah prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan