UPOZORENJE: Od danas do subote testiranja na brzoj pruzi BG–NS i u noćnim satima

UPOZORENJE: Od danas do subote testiranja na brzoj pruzi BG–NS i u noćnim satima

U periodu od srede, 26. do subote, 29. januara, testiranja na pruzi za velike brzine Beograd–Novi Sad odvijaće se i u noćnim satima.

Kako se navodi u saopštenju "Infrastruktrua železnice Srbije", u navedenom periodu, testiranja na brzoj pruzi obavljaće se duž čitave deonice između Beograda i Novog Sada, u vremenu od 7 do 24 sata, a ne kako je do sada bilo do 17 sati.

Zbog prirode i vrste dinamičkih testiranja koja narednih dana slede, voz će maksimalnim brzinama do 200 km/sat više puta dnevno saobraćati brzom prugom Beograd–Novi Sad u narednom periodu tokom gotovo čitavog dana.

"Infrastruktura železnice Srbije" zbog toga posebno apeluje i upozorava učesnike u drumskom saobraćaju na putnim prelazima u Batajnici i Kamendinu da strogo poštuju saobraćajnu signalizaciju i propise, posebno kada ovi putni prelazi budu povremeno zatvarani zbog prolaska mernih kola za dinamičko testiranje brze pruge, kako bi se sačuvala bezbednost saobraćaja i zaštitili ljudski životi.

Oni podsećaju da su za vreme dinamičkih testiranja na trasi brze pruge Beograd–Novi Sad u funkciji dva putna prelaza, i to u železničkoj stanici Batajnica i u Kamendinu. Oni se povremeno zatvaraju u vreme prolaska mernih kola kojima se obavlja dinamičko testiranje brze pruge, a obezbeđeno je i prisustvo Saobraćajne policije.

I ovaj put "Infrastruktura železnice Srbije" ponovo upozorava građane da je na pruzi za velike brzine Beograd–Novi Sad, na kojoj su u toku dinamička ispitivanja, pešacima i drumskim vozilima zabranjeno prelaženje preko brze pruge na nedozvoljenim mestima, na "divljim" prelazima i na nepropisan način.

Nepoštovanjem ovih pravila građani direktno ugrožavaju sopstveni život i celokupnu bezbednost železničkog saobraćaja na brzoj pruzi, a svako neodgovorno i nepropisno prelaženje preko brze pruge, posebno u situ

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Lepo od njih

  pre 253 dana i 8 sati

  Železnica baš mami samoubice svojim upozorenjima.
  Ono, dođite, nema promašaja.

  Oceni komentar:
  1
  1