Upozorenje pčelarima: Tretmani protiv komaraca u Novom Sadu i Sremskim Karlovcima

Upozorenje pčelarima: Tretmani protiv komaraca u Novom Sadu i Sremskim Karlovcima

Tretmani protiv komaraca sa zemlje i iz vazduha na području Grada Novog Sada i opštine Sremski Karlovci biće izvedeni u periodu od 6. do 21. juna, saopštila je novosadska "Ciklonizacija".

Kako se navodi, tačno mesto i vreme tretmana zavisiće od monitoringa i vremenskih uslova, a tretmani će se izvoditi preparatima na bazi lambda-cihalotrina i deltametrina.

Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija smeće novorođenčad novosađani isključenje vode Elektrodistribucija Novi Sad bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo epidemija gripa Srbija vremenska prognoza novi sad dan državnosti Sretenje bez struje bez vode Republički hidrometeorološki zavod novi sad novosadsko porodilište servisne informacije novi sad struja jkp novosadska toplana vremenska prognoza isključenja struje dan zaljubljenih betanija JGSP "Novi Sad" Vreme u Novom Sadu Vreme u Srbiji Spens