Upozorenje pred 1. maj: Pazite gde palite vatru

Upozorenje pred 1. maj: Pazite gde palite vatru

Javno preduzeće Vojvodinašume uputilo je danas apel građanima da se tokom prvomajskih praznika u šumi ponašaju savesno i odgovorno.

Kako se navodi u saopštenju ovog preduzeća, pored bacanja otpadaka u prirodi, veliku opasnost za sve nas predstavljaju šumski požari, jer statistika kaže da je za 95 odsto požara kriv ljudski faktor.

"Zbog toga izletnicima skrećemo pažnju da ne pale vatru na otvorenom prostoru, ukoliko mesto nije za to predviđeno, vidno obeleženo i obezbeđeno. Ako do požara ipak dođe, odmah treba pozvati vatrogasnu službu i započeti njegovo gašenje", piše u saopštenju.

U Vojvodinašumama navode sa se godišnje nanose neprocenjive štete šumskom fondu, pa je tako u proteklih deset godina u AP Vojvodini u požarima stradalo preko 1. 000 hektara šuma i obraslog šumskog zemljišta.

"Prvi maj nije jedini dan u godini kada nam priroda pruža ambijent za uživanje i odmor, ali prizor koji zateknemo već sutradan pokazuje ljudsku surovost prema njoj", upozorili su iz ovog preduzeća.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija trg slobode vremenska prognoza novi sad centar novog sada servisne informacije novi sad zdravlje betanija veternik istraživanje saveti vodovodna mreža vremenska prognoza novi sad bez vode popularna psihologija MUP Srbije bez struje elektrovojvodina isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad Srbija horoskop Vreme u Novom Sadu havarija hrana konkurs novosađani servisna informacija novi sad OK Vojvodina