UPRAVA CARINA: Meso zamrznuto 1982. godine moglo da završi u Srbiji

UPRAVA CARINA: Meso zamrznuto 1982. godine moglo da završi u Srbiji

Tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine stigao je u luku Bar u Crnoj Gori i sve mere su preduzete da ne stigne na tržište Srbije, saopštila je Uprava carina.

Svim carinarnicama naloženo je da preduzmu mere pojačane kontrole, robnog i putničkog prometa s posebnim akcentom na granične i pogranične prelaze prema Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, kao i na administrativnim prelazima prema Kosovu, navodi se u saopštenju.

Na graničnim prelazima prolazak tovara živog ili zamrznutog mesa ionako nije moguć, ukoliko ga ne prati propisana isprava koju izdaje granična veterinarska inspekcija, objašnjava se u saopštenju.

Ukoliko se, pak, radi o pokušaju krijumčarenja, pa tovar bez dokumentacije prelazi preko alternativnih prelaza, potencijalni krijumčari će se suočiti sa mobilnim timovima Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji sprovode takozvane ''dubinske kontrole''.

Uprava carina je navela da će kao i do sada učiniti sve što je u njenoj moći da se spreči bilo kakav pokušaj ugrožavanja bezbednosti i zdravlja građana.

- O postojanju navedenog tovara obavešteni svi carinski službenici, kako oni koji se nalaze na prelazima, tako i specijalni mobilni timovi za suzbijanje krijumčarenja koji će pojačati aktivnosti u dubini teritorije Srbije – navodi se u saopštenju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana novi sad matičar novi sad javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Republički hidrometeorološki zavod klinika za ginekologiju i akušerstvo sahrane novi sad bez struje novosađani horoskop protest novosadsko porodilište horoskopski znaci isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja policija novorođenčad Isključenje struje dnevni horoskop RHMZ betanija JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode vremenska prognoza novi sad jkp novosadska toplana MUP bez vode jkp lisje servisne informacije novi sad bebe mup novi sad