Uprkos COVID-19 i ove godine se putuje sigurno, u zemlji i inostranstvu

Uprkos COVID-19 i ove godine se putuje sigurno, u zemlji i inostranstvu

Prateći pristup orijentisan na potrošače, a u iščekivanju letnjeg perioda tokom koga se češće putuje, DDOR osiguranje je prilagodilo proizvode za sve putnike u zemlji i inostranstvu. Prvi od tih proizvoda namenjen je gostima hotela, banja, odmarališta i drugih smeštajnih objekata – pravnih lica. Postojeće, standardno pokriće od nezgode za sve goste, dopunjeno je pokrićem u slučaju hospitalizacije usled infekcije koronavirusom. Drugi proizvod predstavlja poseban dodatak polisi Putnog zdravstvenog osiguranja, kreiran za sve koji se ipak odluče na put u inostranstvo. Ovo pokriće, pokriva troškove neophodnih medicinskih usluga ukoliko je test pozitivan, uključujući testiranje na COVID-19. Dodatno, ukoliko je neophodno, osiguranje uključuje i pomoć pri transportu pacijenta u inostranstvu i povratka u zemlju. I na kraju, u slučaju hospitalizacije u inostranstvu, isplaćuje se fiksni jednokratni iznos u gotovini kao finansijska pomoć.

Preporuka svih stručnjaka, a za turiste željne odmora, je da ga planiraju i provedu u nekom od hotela, banja ili odmarališta na teritoriji Srbije, jer je sprovođenje zdravstevinih protokola u slučaju oboljevanja od koronavirusa svakako efikasnije ovde. Ukoliko ipak dođe do toga da se kod nekoga od gostiju hotela, u toku boravka u odabranom smeštaju ili nakon izlaska iz njega, konstatuje COVID-19 i zbog toga bude neophodna hospitalizacija, DDOR osiguranje obezbediće isplatu fiksnog iznosa za svaki dan proveden u bolnici. Na ovaj način, svaki gost hotela ili druge vrste organizovanog smeštaja, imaće dodatnu finansijsku podršku koja će svakako biti od koristi kada napusti bolnicu – izjavio je Đorđo Markeđani, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja i dodao:

– Ipak, veliki broj turista će želeti da idu na more i putovaće u inostranstvo. Mi se brinemo i o njima, te smo pripremili posebnu verziju standardnog putnog zdravstvenog osiguranja sa dodatom zaštitom od COVID-19. Tako će svi turisti koji se zapute ka inostranim destinacijama, zaista moći da iskoriste leto za opuštanje. U toku leta i planiranih putovanja, odgovorno ponašanje za sve koji se odluče da putuju u inostranstvo, pored preduzimanja preventivnih mera, znači i obezbeđenje u slučaju nastanka neželjenih događaja uzrokovanih i korona virusom.


– Godinama smo partneri sa DDOR osiguranjem, kroz dobre i loše godine za sektor turizma. Ovoga puta, DDOR osiguranje je omogućio adekvatno pokriće za putnike ka uobičajenim destinacijama u regionu, po pristupačnim cenama koje neće ugroziti budžet za putovanje. Za četvoročlanu porodicu, razlika u ceni za polisu putnog zdravstvenog osiguranja je od 10 do 15 € za 10 dana na nekom od obližnjih mora. A po ceni od dve ture kafe i sladoleda, svako ko oboli od korona virusa imaće podršku i pomoć u inostranstvu, uz pristojnu sumu do 1.000 € po osobi za pokriće troškova lečenja, prevoza i zdravstvene usluge, kao i 400 € u gotovini u slučaju hospitalizacije u inostranstvu. Na taj način, iako će situacija sa virusom COVID-19 obeshrabriti mnoge da ne putuju, neki će se predomisliti imajući na umu to da sada DDOR osiguranje pruža odgovarajuće osiguravajuće pokriće –
izjavio je Aleksandar Seničić, direktor JUTA.

Polisa osiguranja od nezgode za goste za hotela, banja, odmarališta i drugih smeštajnih objektata, sa ugovorenim bolničkim danima usled COVID-19, zaključuje se kao grupna polisa pravnog lica. Korisnici osiguranja su svi gosti čiji je boravak evidentiran u smeštajnom objektu i to bez ograničenja kada su u pitanju godine života. Ovo osiguranje važi ukoliko se ustanovi pozitivan test gosta hotela na COVID-19, a u toku boravka u odabranom objektu, kao i 10 dana nakon odlaska iz smeštaja i ukoliko zbog toga bude bilo neophodno da bude hospitalizovan.


Putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za COVID-19, moguće je ugovoriti kao individualno, porodično ili grupno, na period do 30 dana. Ugovara se kao doplatak na osnovnu polisu i pruža pokriće troškova lečenja i fiksne iznose nakande ukoliko je neophodna hospitalizacija uzrokovana bolešću COVID-19. U razgovoru sa našim klijentima, nakon najave uvođenja novih pokrića, proizvod je unapređen i novac se plaća na tekući račun klijenata u njihovoj banci umesto posredstvom agencija za prenos novca.

Podsetimo i da DDOR osiguranje nudi polisu osiguranja od otkaza putovanja, koja pruža delimičnu finansijsku odštetu u slučaju otkazivanja putovanja usled iznenadne nezgode ili bolesti izazvane i korona virusom.


Promotivni tekst

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Pun krug

    pre 1392 dana i 9 sati

    Iz Hercegovine se ne može u susedno selo u Hrvatskoj, bez karantina 14 dana.
    Ali se može u Srbiju, a iz Srbije u Mađarsku, iz Mađarske u Hrvatsku, pa u susedno selo.
    Što je opet bolje i brže od karantina 14 dana.

    Oceni komentar:
    0
    2