Upućen javni poziv za kupovinu stanova za izbegle porodice

Upućen javni poziv za kupovinu stanova za izbegle porodice

Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd objavila je javni poziv za dostavljanje ponuda za kupovinu stanova u javnu svojinu na području 13 opština na teritoriji Republike Srbije. Kupovina stanova je deo Regionalnog stambenog programa, dok su stanovi namenjeni izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje do danas nisu rešile svoje stambeno pitanje.

Stanovi se kupuju na tržištu kroz postupak dostavljanja pismenih ponuda i izbora najpovoljnijih ponuđača i to u Somboru, Šabcu, Šidu, Odžacima, Boru, Bačkoj Palanci, Zrenjaninu, Kikindi, Požarevcu, Sremskoj Mitrovici, Sremskim Karlovcima, Staroj Pazovi i Novom Sadu.

Javni pozivi su u toku a rok za dostavljanje ponuda za kupovinu stanova za sve opštine je do 16. avgusta 2021. godine.

Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja ispunjavaju uslove iz Javnog poziva.

Javni pozivi su objavljeni na internet strani "Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru" d.o.o. Beograd (www.piu.rs), Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije (www.rdi.gov.rs), Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije (www.kirs.gov.rs) i internet stranicama opštine/grada i jedinicalokalne samouprave koje se graniče sa navedenim jedinicama lokalne samouprave.

Regionalni stambeni program (RSP) je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u sve četiri zemlje.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Jovan

    pre 987 dana i 19 sati

    Imam 74 godine radnog staža preko 45 godina nirođen u Vrbasu pošteno plaćao državi sve što je tražila troje dece 8 unučadi ja nemam stan ai dva sina i deca nemam ništa protiv ,,izbeglica " tražim objašnje gde smo mi tu gledali iko na nas ostale građane tuga !!!

    Oceni komentar:
    5
    0
  • Jovan

    pre 987 dana i 17 sati

    Nije komentarisn zato što sa napisao istinu a moju sliku zaßta će vam ja sam običan građanin star koji samo ,,životari "ikoji je napisao istnu koja va ne odgovara !!!

    Oceni komentar:
    2
    0
  • Dragan Pecanac

    pre 634 dana i 11 sati

    Kako da podnesem zahtev za stambeno rešenje?

    Oceni komentar:
    0
    0