Uranak na Fruškoj gori: 150 dinara za ulazak, parking i ložište

Uranak na Fruškoj gori: 150 dinara za ulazak, parking i ložište

JP Nacionalni park "Fruška gora" pozvalo je sve ljubitelje prirode da i ove godine, za prvomajske praznike, uživaju u biserima prvog Nacionalnog parka u Srbiji, da se upoznaju sa prirodnim i kulturnim bogatstvom ove panonske lepotice.

Kako se navodi u saopštenju, JP Nacionalni park "Fruška gora" je u ovoj godini izvršilo postavljanje novih kanti za smeće, obnovilo određen broj klupa i stolova kao i izvršilo košenje svih lokacija za izletnike, a samim tim izvršilo i mehaničko uklanjanje krpelja.

Kao i mnogo puta do sad, upućen je i apel posetiocima Fruške gore da se pridržavaju pravilnika o unutrašnjem redu, i u skladu s tim određenih obaveštenja koja su postavljena na svim izletničkim lokacijama.

Iz ovog JP napominju i da je strogo zabranjeno loženje vatre (pogotovo u četinarskim sastojinama šume), na mestima gde to nije predviđeno a koja su označena jasnim oznakama. Takođe, zabranjen je pristup prvom stepenu režima zaštite.

JP Nacionalni park "Fruška gora" će postaviti kontrolne punktove na kojima će, kao i svake godine, biti vršena objedinjena naplata od 150 dinara, uz koju će se deliti kese za odbacivanje otpada, a koje treba bacati u kontejnere ili uz Partizanski put. Objedinjena naplata se vrši za ulazak, parking i ložište. Dolazak bez motornog vozila se ne naplaćuje.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan