Urban bean fest: Kuvanje pasulja i ravničarske igre u Kameničkom parku

Urban bean fest: Kuvanje pasulja i ravničarske igre u Kameničkom parku

Tradicionalna "Temerinska pasuljijada" od ove godine imaće i svoje novosadsko izdanje pod nazivom "Urban bean fest" koji će u Kameničkom parku biti održan 12. i 13. juna, izjavio je danas osnivač i predsednik Udruženja gradjana "Ekocentar Vodomar 05", Dragan Vukotić, koje je organizator te manifestacije.

Vukotić je na konferenciji za novinare rekao da veruje da će, obzirom da ima podršku Grada Novog Sada, JKP "Gradsko zelenilo" i drugih institucija, "Urban bean fest" postati tradicionalna priredba baš kao što je to i "Temerinska pasuljijada", koja traje već punu deceniju i po kojoj je Temerim postao prepoznatljiv.

Po rečima organizatora za tu manifestaciju vlada veliko interesovanje, o čemu svedoči i značajan broj najvljnih učesnika iz zemlje i inostranstva. 

Vukotić kazao da su organizatori za najuspešnije takmičare u kuvanju pasulja obezbedili i vredne nagrade - prvo mesto 100.000 dinara, drugo 30.000, treće 20.000 dinara, a četvrto i peto pehari i poklon paketi.

-Pored glavnog takmičenja organizujemo i takmičenje novinarskih ekipa pa će tako i predstavnici "sedme sile" imati priliku da pokažu svoje umeće u kuvanju pasulja - rekao je Vukotić i dodao da posetioci pasuljijade, pored takmičenja u spremanju pasulja, mogu nastupiti i u tradicionalnim Ravničarskim igrama u okviru kojih će biti nekoliko zanimljivih takmičenja - bacanje starog bicikla u dalj, trka u džakovima i slično.

Na "Urban bean festu" biće organizovan i etno - sokak, na kom će biti izložene rukotvorine i proizvodi starih tradicionalnih zanata, kao i specijaliteti tradicionalne vojvođanske kuhinje, a sve će biti začinjeno bogatim kulturno - umetničkim programom.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan