Urbanisti odbili većinu prigovora na regulacioni plan Novog naselja, građani pozivaju na protest u subotu

Urbanisti odbili većinu prigovora na regulacioni plan Novog naselja, građani pozivaju na protest u subotu

Predstavnici JP "Urbanizam" su na današnjoj Javnoj raspravi predložili da se odbiju stotine prigovora građana na regulacioni plan Novog naselja.

Ovim planom se predviđa gradnja niza garaža, kao i zidanje poslovno-stambenog kompleksa sa soliterima od 20 spratova uz Bulevar Evrope, neposredno uz novi park, koji se uređuje na toj lokaciji, piše Radio 021.

Komisija za planove će naknadno, na zatvorenoj sednici, odlučivati o tome, ali višegodišnja praksa pokazuje da se skoro uvek slože sa urbanistima. Kako Komisija svoje odluke nikada ne saopštava javnosti i čak nema ni rok do kada treba da donese odluku, stanovnici Novog naselja i građani iz drugih delova Novog Sada koji su ih podržali, konačnu odluku o primedbama na plan saznaće tek kada on dođe pred Skupštinu grada, javlja 021.rs
 
Urbanisti su građanima koji su podneli više od 380 prigovora danas malo izašli u susret, samo time što su Komisiji preneli da se ipak može odustati od gradnje garaže na uglu Kneza Miloša i Jovana Dučića, kao i u Partizanskih baza 2–4, mada Komisija to ne mora da prihvati.

Izvesno je nakon sednice da građani neće odustati i da će održati protest u subotu, 20. februara, u 11 časova, na parkingu "Pod platanima" na uglu Bulevara Jovana Dučića i Kneza Miloša. Na protestu će tražiti da se odustane od gradnje niza suterenskih garaža u stambenim blokovima u Ulici Bate Brkića.

Detaljnije o tome kako je protekla današnja Javna rasprava o Nacrtu plana detaljne regulacije Novog naselja pročitajte na sajtu Radija 021.

Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Novosadjanka

  pre 542 dana i 21 sat

  VEć sam pisala i još uvek pišem, vi urbanisti ste u SLUŽBI GRAĐANA, mi vas plaćamo, vi služite NAMA, dakle ako se i jedan jedini građanin buni vi nema šta da odbijate, ima da slušate i ako predmet žalbe ima smisla ima da ga prihvatite. Ako se 400 građana buni protiv plana, i to ljudi koji žive tamo, ima vala da ih slušate. Ako ih ne slušate mi kao građani moramo da imamo pravo da tražimo smenu. Jer, ponavljam i ponoviću i milion puta, MI VAS PLAĆAMO! VI STE U NAŠOJ SLUŽBI! Vaš posao nije da zgrnete pare na brzaka na nekim garažama, ukoliko to ugrožava naš ekosistem i naš vazduh, Vaša deca i unuci takođe treba da žive i dišu u ovom gradu, ili grešim? Ima li gradska uprava mozak, bar jedan?

  Oceni komentar:
  1
  5