Uredba Vlade poskupljuje šećer

Uredba Vlade poskupljuje šećer

Umesto 109,99 dinara, šećer će od sada koštati 114,99 dinara po kilogramu, propisala je Vlada Srbije novu maksimalnu cenu ove namirnice.

Vlada Srbije izmenila je Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, te se u izmenjenom članu kaže da "maksimalna maloprodajna cena belog kristal šećera, u svim pakovanjima, ne sme prelaziti 114,99 dinara po kilogramu".

Prema prethodnom članu uredbe, maksimalna cena šećera bila je 109,99 dinara po kilogramu.

Maksimalna proizvođačka cena belog kristal šećera, u pakovanjima od jednog kilograma, pet kilograma i deset kilograma, ne sme prelaziti 95,00 dinara po kilogramu. Maksimalna proizvođačka cena belog kristal šećera za sva ostala pakovanja ne sme prelaziti 104,54 dinara po kilogramu – navodi se u novim izmenama člana uredbe.

Vlada je na sednici izmenila i Uredbu o ograničenju visine cena peleta, i produžila trenutnu cenu na 180 dana, umesto dosadašnjih 90 dana.

Maksimalna maloprodajna cena peleta, prema toj uredbi, ne sme prelaziti 38.000 dinara po toni u svim pakovanjima.

Na maksimalnu maloprodaju cenu peleta nije dozvoljeno obračunavati druge naknade ili troškove koji nisu propisani ovom uredbom ili drugim posebnim propisima, navodi se.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Danijela

    pre 513 dana i 22 sata

    Ovo će sigurno biti najveći udar na život naroda jer nedeljom za ručak prvo sipamo tanjir šećera, pa onda ide pire od šećera i sos od šećera a ko ima prosečnu platu za dezert može da uzme i šećer u kocki.

    Oceni komentar:
    0
    4