Uređenje ulica na Sajlovu

Uređenje ulica na Sajlovu

U cilju stvaranja preduslova za poboljšanje osnovnih uslova za život u Sajlovu, Grad Novi Sad je poslednjih nekoliko godina ulagao u komunalno uređenje ovog naselja u kojem živi oko 4.000 stanovnika, a udaljeno je svega osam kilometara od centra grada.

Nakon što je na kompletnoj teritoriji Sajlova izgrađena kanalizaciona mreža i javno osvetljenje, pristupilo se i rešavanju pitanja saobraćajne infrastrukture, navodi se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika.

Kako javljaju iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, privodi se kraju izrada tehničke dokumentacije uređenja 13,6 kilometara saobraćajnica na prostoru Sajlova. Projekat obuhvata sve ulice koje su pod tucaničkom podlogom i koje će biti uređene u okviru postojeće regulacije. Sem asfaltiranja kolovoza, predviđena je i izgradnja pešačkih staza tamo gde dozvoljavaju prostorne mogućnosti, kao i sistema otvorenih kanala radi odvođenja atmosferskih voda sa saobraćajnih površina. Samo izvođenje radova realizovaće se fazno. Po završetku tehničke dokumentacije i ishodovanja odobrenja za izgradnju, biće sproveden postupak javne nabavke za izbor izvođača radova za prvu fazu koja podrazumeva uređenje 4,2 kilometra saobraćajnica u 13 ulica. Nastavak radova planira se u drugoj fazi, a sa krajnjim ciljem da problem neasfaltiranih ulica bude rešen na prostoru čitavog naselja. Pre radova na saobraćajnim površinama, JКP "Vodovod i kanalizacija" realizovaće izgradnju vodovoda, kako bi se u ovom naselju rešio problem nelegalno izgrađene mreže koja je nedovoljnog kapaciteta, što je uzrok čestih havarija.

Iz Gradske kuće podsećaju da Sajlovo nije zanemareno ni u pogledu prostora za sport, rekreaciju i igru jer je u ovom naselju, sem fudbalskog i košarkaškog terena, izgrađeno i dečije igralište, kao i teretana na otvorenom. Takođe, planira se i parterno uređenje oko kulturne stanice (objekta mesne zajednice) "Sajlovo" u sklopu aktivnosti na realizaciji projekta Evropske prestonice kulture 2021.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan