Uređenje ulica u Sremskoj Kamenici

Uređenje ulica u Sremskoj Kamenici

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor JP ''Zavod za izgradnju grada'' Dejan Mandić obišli su radove na sanaciji kolovoza u Školskoj ulici u Sremskoj Kamenici. U toj ulici, pored nivelacije šahtova, radiće se presvlačenje kolovoza asfalt betonom u ukupnoj dužini od oko 255 metara. Takođe u Ulici Vuka Karadžića, u dužini od oko 240 metara u toku su radovi na struganju oštećenog habajućeg sloja, nakon čega će se kolovoz presvući slojem asfalt betona, a obaviće se i radovi na nivelaciji šahtova. Krajem nedelje planirano je asfaltiranje, što predstavlja i završetak ovih radova.

Nakon obilaska radova na sanaciji kolovoza gradonačelnik je posetio i OŠ ''Jovan Jovanović Zmaj'' u Sremskoj Kamenici.

- Grad ulaže u rekonstrukciju ulica u Sremskoj Kamenici, a danas obilazimo radove na prilaznim pešačkim stazama Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“. U pitanju je potpuna rekonstrukcija cele infrastrukture u Ulici Vuka Karadžića i u Školskoj ulici koje se najčešće koriste za dolazak i odlazak dece u školu - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da će Grad nastaviti da ulaže u sve škole u gradu ravnomerno.

Direktor JP „Zavod za izgradnju grada“ Dejan Mandić rekao je da je to preduzeće dalo nalog JKP „Put“ da uredi više ulica na teritoriji Mesne zajednice „Sremska Kamenica“ i da pomenuti radovi, koji se izvode po zahtevu građana, potvrđuju činjenicu da se vodi računa o tome da se, u pogledu unapređenja putne infrastrukture, ravnomerno ulaže u sve delove gradske teritorije.

- Bolji uslovi za odvijanje saobraćaja steći će se i u Dunavskoj i Zmaj Jovinoj ulici, jer početkom sledeće nedelje počinju pripremni radovi u te dve ulice. U Dunavskoj ulici, dužine oko 300 metara, obaviće se radovi na nivelaciji šahtova, struganju oštećenog habajućeg sloja i presvalačenju novim slojem asfalt betona. U Zmaj Jovinoj ulici, u dužini od 400 metara, takođe će se izvršiti nivelacija šahtova, struganje i presvlačenje novim slojem asfalta. U narednom periodu planirana je i sanacija kolovoza struganim asfaltom u Šimširovoj i Javorovoj ulici, a u tridesetak ulica izvršiće se popravka postojećih tucaničkih kolovoza. U Sremskoj Kamenici nedavno su završeni i radovi na sređivanju kolovoza i u Boračkoj ulici, a pre nekoliko dana završeni su radovi na izgradnji parkinga sa odvodnjavanjem u dvorištu pravoslavne crkve u Sremskoj Kamenici – rekao je Dejan Mandić.

Direktorka Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Aleksandra Ćirić se zahvalila gradonačelniku i njegovim saradnicima na poseti i izrazila veliku zahvalnost za sve što je Grad uložio.

- Velika nam je čast što nas je danas posetio gradonačelnik Novog Sada koji je pokazao da suštinski brine o uslovima svakodnevnog izvođenja nastave u školi, odnosno o deci koja tu pohađaju nastavu. Poslednjih nekoliko godina je mnogo toga urađeno, a radi se o rekonstrukciji učionica, obnavljanju kompletne stolarije, popravkama krova i oluka. Time smo stekli mnogo bolje uslove za rad u školi, zahvaljujući čemu samo raste kvalitet izvođenja nastave – rekla je direktorka i dodala da je posebno raduje što su u toku radovi na izgradnji fiskulturne sale u područnom odeljenju škole u Ledincima.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zozon

  pre 1268 dana i 17 sati

  On da brine o nama u Kamenici ne bi dozvoljavao da nam celo leto već treću sezonu svira do 3 ujutru muzika sa Ribarca kao da mi je u dvorištu.Sad malo pred izbore obilaze a vrlo brzo opet ne računajte da se nećete naspavati ni ovo leto

  Oceni komentar:
  0
  3
opens 2019 servisne informacije novorođenčad Daško i Mlađa servisne informacije novi sad Isključenje struje epk 2021 havarija na vodovodu Fruška gora hrana radosne vesti JKP Vodovod i kanalizacija bez struje sahrane novi sad almaško groblje bez vode lisje groblje bebe sahrane novosadsko porodilište Spens betanija Elektrodistribucija Novi Sad elektrovojvodina jkp lisje isključenja struje gradsko groblje OK Vojvodina raspored sahrana novi sad