Uređenje ulica u Sremskoj Kamenici

Uređenje ulica u Sremskoj Kamenici

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor JP ''Zavod za izgradnju grada'' Dejan Mandić obišli su radove na sanaciji kolovoza u Školskoj ulici u Sremskoj Kamenici. U toj ulici, pored nivelacije šahtova, radiće se presvlačenje kolovoza asfalt betonom u ukupnoj dužini od oko 255 metara. Takođe u Ulici Vuka Karadžića, u dužini od oko 240 metara u toku su radovi na struganju oštećenog habajućeg sloja, nakon čega će se kolovoz presvući slojem asfalt betona, a obaviće se i radovi na nivelaciji šahtova. Krajem nedelje planirano je asfaltiranje, što predstavlja i završetak ovih radova.

Nakon obilaska radova na sanaciji kolovoza gradonačelnik je posetio i OŠ ''Jovan Jovanović Zmaj'' u Sremskoj Kamenici.

- Grad ulaže u rekonstrukciju ulica u Sremskoj Kamenici, a danas obilazimo radove na prilaznim pešačkim stazama Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“. U pitanju je potpuna rekonstrukcija cele infrastrukture u Ulici Vuka Karadžića i u Školskoj ulici koje se najčešće koriste za dolazak i odlazak dece u školu - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da će Grad nastaviti da ulaže u sve škole u gradu ravnomerno.

Direktor JP „Zavod za izgradnju grada“ Dejan Mandić rekao je da je to preduzeće dalo nalog JKP „Put“ da uredi više ulica na teritoriji Mesne zajednice „Sremska Kamenica“ i da pomenuti radovi, koji se izvode po zahtevu građana, potvrđuju činjenicu da se vodi računa o tome da se, u pogledu unapređenja putne infrastrukture, ravnomerno ulaže u sve delove gradske teritorije.

- Bolji uslovi za odvijanje saobraćaja steći će se i u Dunavskoj i Zmaj Jovinoj ulici, jer početkom sledeće nedelje počinju pripremni radovi u te dve ulice. U Dunavskoj ulici, dužine oko 300 metara, obaviće se radovi na nivelaciji šahtova, struganju oštećenog habajućeg sloja i presvalačenju novim slojem asfalt betona. U Zmaj Jovinoj ulici, u dužini od 400 metara, takođe će se izvršiti nivelacija šahtova, struganje i presvlačenje novim slojem asfalta. U narednom periodu planirana je i sanacija kolovoza struganim asfaltom u Šimširovoj i Javorovoj ulici, a u tridesetak ulica izvršiće se popravka postojećih tucaničkih kolovoza. U Sremskoj Kamenici nedavno su završeni i radovi na sređivanju kolovoza i u Boračkoj ulici, a pre nekoliko dana završeni su radovi na izgradnji parkinga sa odvodnjavanjem u dvorištu pravoslavne crkve u Sremskoj Kamenici – rekao je Dejan Mandić.

Direktorka Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Aleksandra Ćirić se zahvalila gradonačelniku i njegovim saradnicima na poseti i izrazila veliku zahvalnost za sve što je Grad uložio.

- Velika nam je čast što nas je danas posetio gradonačelnik Novog Sada koji je pokazao da suštinski brine o uslovima svakodnevnog izvođenja nastave u školi, odnosno o deci koja tu pohađaju nastavu. Poslednjih nekoliko godina je mnogo toga urađeno, a radi se o rekonstrukciji učionica, obnavljanju kompletne stolarije, popravkama krova i oluka. Time smo stekli mnogo bolje uslove za rad u školi, zahvaljujući čemu samo raste kvalitet izvođenja nastave – rekla je direktorka i dodala da je posebno raduje što su u toku radovi na izgradnji fiskulturne sale u područnom odeljenju škole u Ledincima.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zozon

  pre 1113 dana i 16 sati

  On da brine o nama u Kamenici ne bi dozvoljavao da nam celo leto već treću sezonu svira do 3 ujutru muzika sa Ribarca kao da mi je u dvorištu.Sad malo pred izbore obilaze a vrlo brzo opet ne računajte da se nećete naspavati ni ovo leto

  Oceni komentar:
  0
  3
Elektrodistribucija Novi Sad bez struje isključenje vode isključenja struje sahrane novorođenčad jkp lisje RHMZ novosađani protest vremenska prognoza novi sad #1od5miliona gradsko groblje bebe promenada raspored sahrana novi sad namirnice bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije novi sad Isključenje struje novosadsko porodilište elektrovojvodina Novo naselje vremenska prognoza JKP Vodovod i kanalizacija betanija ishrana novi sad jkp novosadska toplana