Uručeni ključevi za stanove u Veterniku, 276 izbegličkih porodica dobilo krov nad glavom

Uručeni ključevi za stanove u Veterniku, 276 izbegličkih porodica dobilo krov nad glavom

Ključevi za 276 stanova namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada, uručeni su im u petak u Veterniku.

Stanovi su izgrađeni u okviru Regionalnog stambenog programa (SRB 5) koji u Republici Srbiji, kao vodeća institucija, sprovodi Komesarijat za izbeglice i migracije. Finansijska sredstva za izgradnju kompleksa zgrada u naselju Veternik u Novom Sadu, omeđenog ulicama Vojvode Bojovića i Radničke, obezbeđena su delom iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, dok je zemljište i prateću infrastrukturu obezbedio Grad Novi Sad.

Ukupna vrednost izvedenih radova iznosi 6, 7 miliona evra, a bruto površina 19. 877 m2.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je poželeo dobrodošlicu dobitnicima stanova.

Za nas vi niste izbeglice, već naše sestre i braća, i želimo da se ovde osećate ravnopravno i dobrodošli – kazao je Vučević.

Događaju su prisustvovali Ivica Dačić prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije, ministar spoljnih poslova i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica, Vladimir Cucić komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, Leoneta Pajer šef sektora operacija 1 pri Delegaciji Evropske unije u Srbiji, Nj. E. Andrea Oricio ambasador Misije OEBS u Srbiji, Hans Fridrih Šoder šef Predstavništva UNHCR - a u Srbiji, Bojan Stević državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, An Kristin Piplica predstavnica ambasade SR Nemačke, Duško Ćutilo direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine, Dušan Kovačević direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru, kao i predstavnici međunarodnih i drugih organizacija i institucija.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Novac majka demokratije

  pre 1030 dana i 19 minuta

  Čudno, kako je to uručeno dve nedelje pred izbore?
  Valjda ne nađoše drugi termin?

  Oceni komentar:
  5
  11
 • Uros bjelcevic

  pre 1028 dana i 15 sati

  Jel ima mene na spisku za stan

  Oceni komentar:
  1
  1
 • Dušu prodajem

  pre 1028 dana i 2 sata

  Ima, ako ćeš glasati za vladajuće.

  Oceni komentar:
  2
  2