Uručeni paketići deci korisnika Narodne kuhinje u Novom Sadu

Uručeni paketići deci korisnika Narodne kuhinje u Novom Sadu

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić i pomoćnica gradionačelnika Novog Sada Ljiljana Koković zajedno sa volonterima Crvenog krsta uručili su novogodišnje paketiće deci korisnika Narodne kuhinje u okviru akcije "Jedan paketić - mnogo ljubavi" koja se realizuje u saradnji sa Gradskom upravom za socijalnu i dečju zaštitu.

Svake godine Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu obezbeđuje paketiće za decu korisnika Narodne kuhinje kako bi im ulepšala predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

- Grad Novi Sad izdvaja sredstva za brojne programe socijalne zaštite koji imaju za cilj ublažavanje siromaštva, a za ovu namenu izdvojeno je 1,3 miliona dinara – rekao je Tihomir Nikolić.

Sekretar Crvenog krsta Dragan Lazić je rekao da akcija "Jedan paketić-mnogo ljubavi" traje dugi niz godina zahvaljujući nesebičnoj podršci Grada Novog Sada.

 

 

- Danas je uručeno oko 150 paketića deci korisnika Narodne kuhinje, a paketići namenjeni Dečjem selu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje i brojnim udruženjima su već distribuirani i biće uručeni korisnicima tokom praznika. Takođe, organizujemo i humanitarno veče sa Vaterpolo klubom "Vojvodina" na bazenu Slana bara u petak, 28. decembra u 19 sati, s ciljem da pomognemo socijalno ugroženim kategorijama stanovništva – rekao je Dragan Lazić i poželeo svim korisnicima Narodne kuhinje, kao i svim donatorima i ljudima koji pokazuju plemenitost, solidarnost i humanost u saradnji sa Crvenim krstom, srećne predstojeće praznike.

 

Paketići za decu davalaca krvi: Zavod za transfuziju krvi Vojvodine pozvao je dobrovoljne davaoce krvi da dođu, daju krv i dovedu svoje mališane na najbolje i najhumanije žurke, da se igraju pevaju, plešu, prave novogodišnje ukrase, ulepšaju radni prostor i dobiju paketiće. Akcije će biti organizovane 28. decembra od 8 do 18 sati ove i 4. januara naredne godine od 8 do 16 sati. Kako ističu u Zavodu, cilj ovog događaja je da se obezbede dovoljne količine krvi za predstojeće praznike, a deca uživaju u kreativnim radionicama sa volonterima.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan