Uručeni paketići deci korisnika Narodne kuhinje u Novom Sadu

Uručeni paketići deci korisnika Narodne kuhinje u Novom Sadu

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić i pomoćnica gradionačelnika Novog Sada Ljiljana Koković zajedno sa volonterima Crvenog krsta uručili su novogodišnje paketiće deci korisnika Narodne kuhinje u okviru akcije "Jedan paketić - mnogo ljubavi" koja se realizuje u saradnji sa Gradskom upravom za socijalnu i dečju zaštitu.

Svake godine Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu obezbeđuje paketiće za decu korisnika Narodne kuhinje kako bi im ulepšala predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

- Grad Novi Sad izdvaja sredstva za brojne programe socijalne zaštite koji imaju za cilj ublažavanje siromaštva, a za ovu namenu izdvojeno je 1,3 miliona dinara – rekao je Tihomir Nikolić.

Sekretar Crvenog krsta Dragan Lazić je rekao da akcija "Jedan paketić-mnogo ljubavi" traje dugi niz godina zahvaljujući nesebičnoj podršci Grada Novog Sada.

 

 

- Danas je uručeno oko 150 paketića deci korisnika Narodne kuhinje, a paketići namenjeni Dečjem selu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje i brojnim udruženjima su već distribuirani i biće uručeni korisnicima tokom praznika. Takođe, organizujemo i humanitarno veče sa Vaterpolo klubom "Vojvodina" na bazenu Slana bara u petak, 28. decembra u 19 sati, s ciljem da pomognemo socijalno ugroženim kategorijama stanovništva – rekao je Dragan Lazić i poželeo svim korisnicima Narodne kuhinje, kao i svim donatorima i ljudima koji pokazuju plemenitost, solidarnost i humanost u saradnji sa Crvenim krstom, srećne predstojeće praznike.

 

Paketići za decu davalaca krvi: Zavod za transfuziju krvi Vojvodine pozvao je dobrovoljne davaoce krvi da dođu, daju krv i dovedu svoje mališane na najbolje i najhumanije žurke, da se igraju pevaju, plešu, prave novogodišnje ukrase, ulepšaju radni prostor i dobiju paketiće. Akcije će biti organizovane 28. decembra od 8 do 18 sati ove i 4. januara naredne godine od 8 do 16 sati. Kako ističu u Zavodu, cilj ovog događaja je da se obezbede dovoljne količine krvi za predstojeće praznike, a deca uživaju u kreativnim radionicama sa volonterima.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina betanija telep horoskop havarija na vodovodu Miloš Vučević porodilište bez vode servisne informacije sahrane bebe gradsko groblje kaleidoskop kulture raspored sahrana i ispraćaja novorođenčad horoskopski znaci radosne vesti groblje u kaću servisne informacije novi sad institut batut isključenja struje gradonačelnik Miloš Vučević novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad Novosadska toplana almaško groblje jkp lisje bez struje dunav jkp novosadska toplana