Useljenje prvih kompanija u Naučno-tehnološki park do kraja meseca

Useljenje prvih kompanija u Naučno-tehnološki park do kraja meseca

Pre skoro dve godine u Novom Sadu je otvoren novoizgrađeni Naučno-tehnološki park, namenjen Fakultetu tehničkih nauka. Zajednički projekat Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade uz podršku Grada Novog Sada i FTN-a, vredan 26 miliona evra.

Međutim, danas je predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović objavio na svom Instragam profilu da će investicija biti u punoj funkciji u drugoj polovini novembra, kada se očekuje useljenje prvih razvojnih centara velikih kompanija i brojnih domaćih inovativnih preduzeća.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Igor Mirović (@igor.mirovic)

 

- Dobro se sećam prve zajedničke sednice dve vlade kojoj je predsedavao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić 2016. godine, kada smo dobili ogromnu podršku za ovaj projekat. Imaćemo snažne temelje za dalji tehnološki razvoj naše zemlje i spremni smo za takmičenje sa drugim centrima. Ovo je treći NTP koji je u poslednjih pet godina izgrađen u našoj zemlji i predstavlja veliki znak da se Srbija menja i modernizuje u susret izazovima 21. veka - napisao je Mirović na društvenoj mreži.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Kasno je

  pre 390 dana i 22 sata

  Očigledno prostor postoji, ali nemamo koga da uselimo u njega.
  Kasno marko na Kosovo dođe...

  Oceni komentar:
  0
  6