Uskoro nastavak obnove Grebenskog puta na Fruškoj gori

Uskoro nastavak obnove Grebenskog puta na Fruškoj gori

Grebenski put na Fruškoj gori biće rekonstruisan, čime će se povezati državni put od Beograda ka Novom Sadu, a osim povećanja nivoa bezbednosti saobraćaja, omogućiće se i bolja povezanost sremskih opština, bolji pristup izletištima i manastirima na Fruškoj gori.

Kako navodi "Blic", u toku je uvođenje u posao izvođača radova na projektu nastavka rekonstrukcije Grebenskog puta na Fruškoj gori, zajedno sa deonicom od hotela "Norcev" do raskrsnice na Banstolu, u ukupnoj dužini od 9.500 metara. Ugovorena vrednost radova je 304.495.506.00 dinara.

Početak radova očekuje se i na Izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom na Sentandrejskom putu u Novom Sadu, gde je procenjena vrednost radova 702.161.081,98 dinara. Radovima je predviđena izgradnja biciklističkih i pešačkih staza, nove javne rasvete kao i proširenje saobraćajnice u dužini od 1,3 kilometara. Ujedno, planirana je i rekonstrukcija dela vodovodne i kanalizacione mreže u ovom delu Novog Sada, piše "Blic".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Goran NS

  pre 781 dan i 18 sati

  Ovaj "Grebenski put" je dugo nosio ime Partizanski put, za ciji naziv je postojala neka potka, da li su tuda prolazili ili su ga proleteri izgradili, zaboravio sam.
  Ako u NS postoje ulice kao npr. "Partizanskih baza", "Proleterska" i slicne ne znam zasto ovaj naziv nije ostao.
  Ne znam kako i cijom odlukom je preimenovan.
  Da se razumemo ja nemam nista protiv, ali bio bih zadovoljniji da su ga nazvali lepse. "Grebenski" koji asocira na to da je trasiran grebenom Fruske Gore meni je rogobatno.
  Da li neko zna?

  Oceni komentar:
  0
  2