Uskoro nove zgrade na Telepu

Uskoro nove zgrade na Telepu

Investitorski urbanizam nastavlja da oblikuje lice Novog Sada. A fotografije srušenih kuća u Dalmatinskoj ulici koje su nam poslali čitaoci, pokazuju da se naš grad nepovratno menja.

Dalmatinska ulica odavno je prestala da bude mirna i ušuškana uličica na Telepu. Prvo ju je Bulevar patrijarha Pavla presekao na dva dela, a onda su počele da niču zgrade kao pečurke posle kiše. Mnoge stare porodične kuće su nestale, a one koje su ostale skrivene su između višespratnica.

Nove komšije se ne poznaju i uglavnom se ni ne javljaju jedni drugima.

Održavane zelene površine ispred kuća postale su teren za obavljanje nužde kućnih ljubimaca, za kojima vlasnici ne pokupe ostatke, a često i bezobrazno odbruse komšijama koji ih opomenu zbog toga.


Automobili su načičkani duž celog šora, a ni asfalt nije obnovljen već odavno.

Nedavno srušene kuće i pojava novog gradilišta zabrinula je sve. Stari Telepčani će i dalje žaliti za nekadašnjom ulicom, novi nešto manje, a svi se zajedno pitaju gde će parkirati kada niknu nove zgrade i dosele se nove komšije.

Oceni vest:
13
13

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ko tu vidi nešto dobro?

  pre 56 dana i 8 sati

  Kada vidim ovakvu vest, padne mi na pamet onaj čovečuljak sa decom iz filma "Ko to tamo peva?" i njegovo smejanje "Buši, ha, ha, ha! Buši!"

  - Ruši, ha, ha, ha Ruuušiiii! važi za Novi Sad...

  Oceni komentar:
  7
  34
 • Novosadjanka

  pre 54 dana i 21 sat

  Urbanizam mafija...drzavna naravno..koga briga za gradjane i zemlju daj da se peru pare, pa i preko mrtvih ako treba..nikad ova Satana sa vlasti sici nece bojim se da ce biti jos gorih stvari od Rio Tinta i pranja para preko izgradnje...

  Oceni komentar:
  1
  8
 • Maja

  pre 54 dana i 17 sati

  Dok se građani ove države ne dosete/osveste da je ovo naša država (a ne država političara na vlasti), da svi imamo prava na dostojan život i da je normalno da se poštujemo i trudimo da jedni druge razumemo, da je vlast pre svega u službi građana, a ne umišljena odrođena elita, da građani moraju pametno da usmeravaju vlast (a ne da im to bude teško) , a da vlast mora da sluša šta ljudi govore i zahtevaju, dotle će nam biti ovako. To nije utopija, ima pozitivnih primera na ovoj planeti.

  Oceni komentar:
  0
  7