Uskoro novi vrtić u Sremskim Karlovcima

Uskoro novi vrtić u Sremskim Karlovcima

Novi vrtić u Sremskim Karlovcima biće zvanično otvoren početkom maja, a zainteresovani Karlovčani, moći će da vide njegovu unutrašnjost sutra od 12 do 18 sati. U gradu i prigradskim naseljima ove godine biće renovirano više desetina zabavišta i škola.

U novom obdaništu u Sremskim Karlovcima biće mesta za oko 300 dece. U toku je opremanje njegove unutrašnjosti, a narednih dana očekuje se i izdavanje upotrebne dozvole.

- Ovaj objekat ima površinu od oko 2.000 metara kvadratnih. Računamo da će kapacitetom zadovoljiti potrebe Karlovčana u narednih 10-15 godina - kaže Milenko Filipović, predsednik Opštine Sremski Karlovci.

A vrtići u ulicama Zlatne grede i Pavla Papa ostaju do daljeg zatvoreni. Neophodna je njihova potpuna obnova, koja bi trebalo da bude završena do kraja godine.

- Objekte je zatvorila građevinska inspekcija, zbog nestabilnosti konstrukcija, odnosno narušene statike. Urađeni su projekti sanacije, a vodilo se računa i o tome da su pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture - veli Lidija Tomaš, v.d. načelnice Gradske uprave za obrazovanje.

U vrtićima i školama najveći problem predstavljaju dotrajale krovne konstrukcije i stolarija. U Stepanovićevu je sanitarna inspekcija naložila i da se renoviraju zidovi i podovi.

- Počinju radovi na zameni storalije na spratu škole. Očekujemo da će biti završeni tokom raspusta. Predstoje zamena fasade i hidroizolacija zgrade - navela je Svetlana Keleman, direktorka Osnovne škole "Aleksa Šantić" u Stepanovićevu.

U nekoliko škola biće izgrađeni sportski tereni, a škole u Rumenski i Budisavi dobiće nove toplotne pumpe.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan