Uskoro novi vrtić u Sremskim Karlovcima

Uskoro novi vrtić u Sremskim Karlovcima

Novi vrtić u Sremskim Karlovcima biće zvanično otvoren početkom maja, a zainteresovani Karlovčani, moći će da vide njegovu unutrašnjost sutra od 12 do 18 sati. U gradu i prigradskim naseljima ove godine biće renovirano više desetina zabavišta i škola.

U novom obdaništu u Sremskim Karlovcima biće mesta za oko 300 dece. U toku je opremanje njegove unutrašnjosti, a narednih dana očekuje se i izdavanje upotrebne dozvole.

- Ovaj objekat ima površinu od oko 2.000 metara kvadratnih. Računamo da će kapacitetom zadovoljiti potrebe Karlovčana u narednih 10-15 godina - kaže Milenko Filipović, predsednik Opštine Sremski Karlovci.

A vrtići u ulicama Zlatne grede i Pavla Papa ostaju do daljeg zatvoreni. Neophodna je njihova potpuna obnova, koja bi trebalo da bude završena do kraja godine.

- Objekte je zatvorila građevinska inspekcija, zbog nestabilnosti konstrukcija, odnosno narušene statike. Urađeni su projekti sanacije, a vodilo se računa i o tome da su pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture - veli Lidija Tomaš, v.d. načelnice Gradske uprave za obrazovanje.

U vrtićima i školama najveći problem predstavljaju dotrajale krovne konstrukcije i stolarija. U Stepanovićevu je sanitarna inspekcija naložila i da se renoviraju zidovi i podovi.

- Počinju radovi na zameni storalije na spratu škole. Očekujemo da će biti završeni tokom raspusta. Predstoje zamena fasade i hidroizolacija zgrade - navela je Svetlana Keleman, direktorka Osnovne škole "Aleksa Šantić" u Stepanovićevu.

U nekoliko škola biće izgrađeni sportski tereni, a škole u Rumenski i Budisavi dobiće nove toplotne pumpe.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

RHMZ jkp novosadska toplana horoskop novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja havarija na vodovodu bez vode isključenja struje jkp lisje porodilište betanija radosne vesti raspored sahrana novi sad dunav horoskopski znaci EPS telep matična knjiga rođenih Miloš Vučević novosadsko porodilište bez struje servisne informacije novi sad almaško groblje servisne informacije sahrane gradsko groblje bebe gradonačelnik Miloš Vučević vremenska prognoza novi sad elektrovojvodina