Uskoro počinje rekonstukcija Miletićeve ulice

Uskoro počinje rekonstukcija Miletićeve ulice

Rekonstrukcija ulice Svetozara Miletića, na deonici od Jovana Subotića do Grčkoškolske, trebala bi da počne uskoro, a ovogodišnjim Programom uređivanja građevinskog zemljišta planirana je rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije, izgradnja saobraćajnih površina, kao i javnog osvetljenja.

Kako saznaje "Dnevnik", uprkos tome što je ta ulica opremljena svim komunalnim instalacijama, postojeći vodovod je u lošem stanju i neophodna mu je rekonstrukcija, kao i popravka kućnih i slivničkih priključaka. Ulica je delimično osvetljena zastarelim svetiljkama, koje nisu energetski efikasne te je potrebno postaviti i novo javno osvetljenje, rekli su u Upravi za građevinsko zemljište i investicije.

Rekonstruisaće se kućni i slivnički priključci i povezati na postojeći kolektor, a osim toga, u okviru radova na uređenju Miletićeve ulice postaviće se 14 zidnih fenjera, kažu za "Dnevnik" u Upravi za građevinsko zemljište i investicije, uz napomenu da će se vrsta svetiljki i način osvetljenja u potpunosti uklopiti u vrstu i način osvetljenja okolnih ulica te da će zadovoljiti i potrebe kretanja pešaka i saobraćaja.

U saopštenju Uprave navodi se da je projektom rekonstrukcije predviđena izgradnja novih saobraćajnih površina u dve različite širine, i to od 5,5 metara na deonici od ulice Jovana Subotića do kraja Trifkovićevog trga, dugoj 210 metara, i 3,5 metra od Trifkovićevog trga do uklapanja kod Grčkoškolske ulice, dugoj 120 metara.

Celom dužinom planirane su pešačke staze sa obe strane ulice, a površinsko odvodnjavanje obavljaće se tako što će se voda prikupljati uz pomoć poprečnog i poduženog pada do slivnika koji će biti locirani van kolovoza.

Datum početka i završetka radova biće poznati nakon okončanja postupka javne nabavke za najpovoljnijeg izvođača radova, a kako su u Upravi rekli za "Dnevnik", nije poznato hoće li ulica biti zatvorena za saobraćaj, i koliko dugo.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan