Uskoro počinje renoviranje Platoneuma

Uskoro počinje renoviranje Platoneuma

U renoviranje zgrade Platoneuma, sedišta Srpske akademije nauka i umetnosti – Ogranak u Novom Sadu, Pokrajina i Grad će uložiti deset i po miliona dinara.

Radovi na dvorišnom delu fasade bi trebalo da se obave do kraja ove godine, dok će popravka/zamena svih prozora na zgradi, radi poboljšanja njene energetske efikasnosti, biti realizovana tokom 2017. godine. To su zaključci radnog sasatanka pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost profesora dr Zorana Miloševića s pokrajinskim sekretarom za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama profesorom Miroslavom Štatkićem, članom Gradskog veća za kulturu Daliborom Rožićem i predsednikom Ogranka SANU u Novom Sadu dr Stevanom Pilipovićem.

Budući da je pomenuta zgrada u procesu restitucije, sastanku je prisustvovao i predstavnik Srpske pravoslavne crkve, kao i predstavnik Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Novog Sada.

– To je bio izuzetano važan sastanak, jer zgrada Platoneuma dugi niz godina nije popravljana ni obnavljana – kaže za "Dnevnik" predsednik Ogranka SANU Pilipović. 

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan