Uskoro povećanje plata medicinskim sestrama

Uskoro povećanje plata medicinskim sestrama

Medicinske sestre će već za 3 do 4 meseca imati novo povećanje plate, rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar gostujući na TV Pink.

Kako je objasnio, sinoć je imao sastanak sa ministrom finansija i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, gde je glavna tema bilo povećanje plata, "na čemu insistira predsednik", prenosi RTV.rs.

Ovo će biti treća godina za redom u kojoj će medicinske sestre imati najveće povećanje plata, ali na realnoj osnovi – rekao je Lončar i otkrio da je za svaki procenat povećanja predsednik tražio da se izračuna da li mi imamo toliko novca.

Ono što mogu da kažem, videvši noćas i sinoć koliko se predsednik bori za to, da će sigurno medicinske sestre imati najveće povećanje plate već za par meseci – rekao je ministar zdravlja.

On je ocenio da zdravstveni radnici u potrazi za boljim uslovima rada i platama odlaze iz Srbije, ali ne u meri u kojoj se priča.

U drugim zemljama se zbog nedostatka kadra zatvaraju odeljenja u bolnicama, eto susedna Hrvatska, a to se kod nas ne dešava jer vodimo odgovornu politiku – rekao je Lončar i dodao da se zdravstveni radnici i vraćaju u Srbiju, ali to za mnoge nije vest.

Kako je naglasio, od 1. januara Domovi zdravlja koji su sada u nadležnosti opština i gradova ponovo će biti u nadležnosti države, "pa neće biti ratova na lokalu" oko njih.

Oceni vest:
1
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan