Uskoro stižu novi turistički vaučeri za odmor u našoj zemlji

Uskoro stižu novi turistički vaučeri za odmor u našoj zemlji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je nedavno novu turu turstičkih vaučera za odmor u našoj zemlji, rekavši kako je to neophodno kako bismo zadržali više ljudi. Početkom godine podeljeno je 100.000 vaučera, a među prijavljenima je najviše penzionera.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, studenti, zaposleni koji zarađuju manje od 70.000 dinara mesečno, nezaposleni.

Prijava se vrši na šalterima Pošte, gde se dostavlja potrebna dokumentacija, a putovanje mora da traje minimum pet noćenja.

Kako se koriste vaučeri?

Vaučeri za putovanja mogu da se koriste isključivo za putovanje u Srbiji, i to u ugostiteljskim objektima van mesta prebivališta ili studiranja korisnika. Vaučeri važe samo za ugostiteljske objekte koji učestvuju u programu subvencionisanja, a celokupni spisak nalazi se na sajtu mojasbija.rs.

Vaučer koji vredi 5.000 dinara može da se iskoristi samo ukoliko putovanje traje pet noćenja. Ako je račun veći, korisnik će morati sam da pokrije ostatak. S druge strane, ako je iznos računa manji, razlika ne može naknadno da se iskoristi.

Prijava za vaučer

Prvi korak je popunjavanje formulara koji može da se preuzme na sajtu mojasrbija.rs.

Kada su u pitanju penzioneri, oni treba da dostave dokaze o ostvarenom pravu na penziju koju je izdala banka na teritoriji Srbije. Građani stariji od 65 godina koji nisu penzioneri, treba da dostave potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, koji može da se preuzme na sajtu Pošte.

Zaposleni treba da donesu originalnu potvrdu o zaposlenju, kao i o ostvarenoj zaradi za mesec pre podnošenja isplate. Dakle, zaposleni koji danas planira da podnese prijavu za vaučer, treba u Poštu da odnesu potvrdu o plati koju su zaradili u decembru.

Studenti uz prijavu treba da prilože i potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena za tekuću akademsku godinu.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mladen

  pre 281 dan i 9 sati

  Još uvek se ne zna koliki će biti vaučeri sa sigurnošću. Prema pisanju na sajtu http://www.vauceri.net vaučer će biti 5 000 dinara vrednosti. Da li neko nešto o ovome zna? Hvala.

  Oceni komentar:
  2
  0
 • Padaš, Bato!

  pre 280 dana i 20 sati

  Mene samo zanima da li će mi doći neka partijska inspekcija rada u firmu, pa jednako kao što su silom naterali i propisali davanje putnih troškova isključivo Naftagasu i JGSP Novi Sad - propisati i davanje regresa direktno srpskim hotelima, a troškova toplog obroka isključivo određenom marketinškom lancu?
  Jer,za ovakve protivustavne odluke i ovakav način vođenja države imam svoj naziv.
  Nažalost ne smem ga napisati jer su mi i tu ograničili slobodu.
  A zbog oduzimanja slobode u Srbiji padaš, Bato!

  Oceni komentar:
  1
  0