Uskoro uređenje prostora oko tržnog centra "Promenada"

Uskoro uređenje prostora oko tržnog centra "Promenada"

Radovi na izgradnji "Promenade" privode se kraju, a deo oko tržnog centra uskoro bi trebalo da dobije novi izgled budući da je javna nabavka za parterno uređenje s infrastrukturom prostora na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara otvorena još svega pet dana, do 23. jula.

Izvođač radova koji da najjeftiniju ponudu imaće zadatak da izgradi pristupne saobraćajnice, cevi za vodu i kanalizaciju, spoljnu i putnu glavnu i dekorativnu rasvetu oko tržnog centra.

U konkursnoj dokumentaciji definisano je da su projektom spoljnog uređenja tog prostora predviđene površine raznih namena – za druženje, razonodu i odmor. Zbog toga će na platou biti izgrađeni sportski tereni, igrališta za decu i spoljne bašte kafea. U skladu s projektom objekta, parterno uređenje za koje je raspisana javna nabavka je funkcionalno i oblikovano povezivanje tržnog centra i gradskog prostora i sadržaja u njegovoj okolini, prenosi "Dnevnik".

Projektom je, takođe, predviđeno postavljanje prilaza tržnom centru motornim vozilima, trasa za kretanje protivpožarnih vozila i protivpožarnih platoa. Tu bi trebalo da se postave i pešačke i biciklističke staze, platoi i prilazi prilagođeni osobama s invaliditetom, prostori za sedenje i odmor, zelenilo, fontane, odnosno vodena ogledala, prostori za skulpture i skulpturalna obeležja.

Očekuje se da se parterno uređenje, zajedno s izgradnjom tržnog centra, bude završeno krajem godine, kada je planirano otvaranje "Promenade”.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nenad

  pre 2192 dana i 1 sat

  To ce biti jedino korisno od celog projekta za gradjane Novog Sada.

  Oceni komentar:
  0
  1