Uspeh novosadskih ekipa u finalu Superste programa

Uspeh novosadskih ekipa u finalu Superste programa

Finalni krug konkursa za program Centrifuga Erste banke je završen, a na spisku se nalazi pet projekata iz Novog Sada koji će dobiti novac za realizaciju svojih projekata.

Oni su nakon zadobijene podrške zajednice preko društvenih mreža, dobili priliku i da se predstave i žiriju. Time ćemo dobiti lepše i uređenije Podgrađe Petrovaradina uz projekat "Ne spuštaj roletne", potom sajt za turističko-književni poduhvat ekipe iz Book-marka, Edukativno pozorište za mlade, aplikaciju za lokalno upoznavanje Novog Sada ekipe iz pokreta Šta je novosadski, kao i Sveznalkov rečnik - edukativna serija o jeziku za mlade. 

"Utisci se polako sležu. Veoma smo srećni što smo prošli kroz proces selekcije sa fenomenalnim Superste mentorima koji su nam velikodušno pomogli da izbrusimo ideju. Upoznali smo sjajne ljude, čuli fenomenalne ideje i svakako okupili zajednicu ljudi koji nas podržavaju, to smatramo najvećim uspehom. Sledeći korak je detaljna razrada projektnih aktivnosti i pripremne akivnosti za realizaciju projekta", rekla je Slađana Gajić iz Pokreta Šta je novosadski.

Njihov projekat "Priča se po Novom Sadu" je dobio 480 hiljada dinara od kojih će finansirati deo projektnih aktivnosti koji se tiče pokretanja aplikacije i sajta, dok će ostatak projekta ekipa finansirati sama.

U ekipi Book-marka euforija i dalje traje, a sa izradom književno – turističkog vodiča će početi od septembra.

"Pravićemo brošuru, bedeker na srpskom i engleskom jeziku i interaktivni vebsajt. U bdućnosti imamo u planu  i android/iOS aplikacija, a sredstva za nju smo već tražili od drugog fonda. Želimo da proširimo kulturnu ponudu grada, da razvijamo kulturni turizam i doprinesemo kandidaturi grada za prestonicu kulture 2021", rekla je jedna od inicijatorki ovog projekta Sanja Pavlović.

"Ne spuštaj roletne" je projekat koji je osvojio prvo mesto, a od ekipe možemo da očekujemo ulepšavanje starog dela Petrovaradina unikatnim instalacijama i cvećem.

Program Centrifuga je deo konkursa Superste Erste banke koji drugu godinu po redu finansiraju društveno-korisne projekte. U prvom krugu ovogodišnjeg konkursa su priliku da se pokažu dobili i projekti Knjige na točkovima, kao i Kreativno – omladinski centar OKCE. 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan